Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. decembar 2016.

Zašto je odluka o organizovanju koncerta bila samo na gradonačelniku, a ne i na službama koje inače sprovode nabavke i zašto je izdvojeno toliko novca, pitaju predstavnici Udruženja starosedelaca i Kraljevačkog foruma, koji su pokrenuli peticiju za promenu odluke

Zbog otvaranja semafora bili smo tema za podsmeh na nacionalnim medijima proteklih sedmica i tako postali simbol ili crnog humora, ili nekih tragedija, pa je poslednje što nam je sada bilo potrebno – organizovani doček Nove godine u organizaciji grada Kraljeva na Trgu srpskih ratnika, jer to podrazumeva bespotrebno trošenje 2,5 milionana dinara, rekao je danas Bojan Otašević, predsednik UO udruženja građana Kraljevački forum na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima udruženja Starosedeoci Kraljeva i okoline.

- Možda bismo i mi u tome videli dobru šalu da su oni koji vode ovaj grad pre otvaranja semafora pokrenuli gradsku privredu, otvorili nova preduzeća i radna mesta, a ovako nas je bilo sramota – istakao je Otašević.

Najavu novogodišnjeg dočeka za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 2,5 miliona dinara, Otašević je nazvao „gorkim šlagom na već neukusnoj torti“.

- Neukusno je da se u siromašnom gradu, u kojem gotovo ništa ne funkcioniše, organizuje bilo kakva proslava, jer – šta smo uradili u ovoj godini, šta očekujemo u idućoj? – pitao je Otašević, sugerišući stav ova dva udruženja da novac, umesto za koncert, treba preusmeriti za druge, korisnije stvari.

Ivan Matović, predsednik udruženja građana Starosedeoci Kraljeva i okoline naveo je da nije tačna tvrdnja gradonačelnika Kraljeva da opozicija nije reagovala kada je u lokalnom parlamentu, kroz rebalans budžeta doneta odluka o organizovanju novogodišnjeg dočeka.

- Najpre, gradonačelnik nije prisustvovao toj sednici, a taj trošak nigde nije pomenut kao stavka koja podrazumeva koncert Kikija i „Pilota“. U budžetu grada Kraljeva ovaj trošak se vodi ili kao reprezentacoja gradonačelnika od četiri miliona dinara, ili je zaveden pod „ostali troškovi“ od tri miliona dinara. Opozicija je više puta postavljala pitanje čemu je taj novac namenjen, ali vlast se „branila ćutanjem“, pa odgovor nismo dobili – rekao je Matović.

U pitanju je javna nabavka bez objavljivanja poziva, a gradonačelnik je kao odgovorno lice naručioca doneo odluku o dodeli ugovora „najpovoljnijem ponuđaču po kriterijumu najniže ponuđene cene“, iako je beogradska Agencija za organizaciju umetničkih događaja, preduzetnik Vjera Mijušković, bila i jedini ponuđač.

Matović je postavio pitanje zašto je ovakva odluka bila samo na gradonačelniku, a ne i na ostalim službama koje u lokalnoj samoporavi uobičajeno sprovode ovakve nabavke i zašto je izdvojena tolika suma novca?

- Ko kome tu plaća, da li je u pitanju namirivanje nekih stranačkih dugova, unutar SNS ili čak sa G17 plus, odakle je veliki broj članova prešao u SNS, jer ne treba zaboraviti da je  nekadašnji lider  G 17 plus Mlađan Dnkić prijatelj Lesendrića – pitao je Matović.

Na, kako su predstavnici ova dva udruženja rekli, inicijativu građana - pokrenuta je peticija da se novac namenjen održavanju koncerta preusmeri za lečenje naših teško obolelih sugrađana, prevashodno deci.

Zainteresovani peticiju mogu da potpišu svakog dana u prostorijama Udruženja starosedelaca u ulici Heroja Maričića 48, od 9 do 13 časova, ili od danas do 24. decembra na Trgu srpskih ratnika (kod kafea „Autentik“) od 17 do 20 časova.

Predstavnici ova dva udruženja dodali su da njihova akcija nema nikave veze sa politikom, da peticiju neće koristiti u stranačke svrhe i pozvali su i sve ostale stranke i udruženja da im se priključe, kako bi pokušali odluku o organizovanom dočeku da promene.

- Ima predloga i da se koncert plati sms-ovima, koji i mi podržavamo, smatrajući da oni koji žele da gledaju u novogodišnjoj noći koncert Kikija i „Pilota“ tako plate njegovo održavanje, a da se ova sredstva preusmere za one kojima je pomoć potrebnija – poručio je Matović, dodajući da su drugi gradovi za organizovanje dočeka na otvorenom izdvojili nekoliko puta manje sredstava u odnosu na kraljevačkih 2,5 miliona dinara, kao i da su, pod pritiskom javnosti, mnoge lokalne samouprave , poput Novog Pazara, Subotice, Vranja, beogradske opštine Stari Grad, već odustale od takvih događaja.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

14 Comments

 • Gost - Tarmi Ricmi

  Gost - Tarmi Ricmi

  Sve intelektualne gromade,zalutali u politiku a samo bi da k.nj..u,cilj svi imaju-daj para,mandata,upravnih odbora,jos nesto carsijani stari ,da se udruze i stari seljaci,nemaju vokabular ali rane lebom ovu ....u!!!
  • Ime: Tarmi Ricmi
 • Gost - LM

  Gost - LM

  Svi čaršijanci znaju da su ovi momci sasvim ok i da  žele da pomognu gradu, a ovi iskomnpleksirani i povređeni  mogu da crknu samo od nerviranja.
  • Ime: LM
  • Gost - nenad

   Gost - nenad

   Po cemu su poznati ovi forumasi,sta su to oni uradili na opozicionoj politickoj pozornici,koliko su puta se javno oglasili?
   • Ime: nenad
 • Gost - Sirčanac

  Gost - Sirčanac

  Matke brate zašto peticiju ne skupljate sami? Šta će vam ovakvi preletači? Možda računaš na njihovih 50 sigurnih glasova ali čuvaj se da zbog toga ne izgubiš 500.
  • Ime: Sirčanac
 • Gost - Carsijaner

  Gost - Carsijaner

  A mi ne znamo ko su Otas i Dzeva nego trebate vi sendvicari botine dziberske da nam pricate? Momci su na mestu skroz.
  • Ime: Carsijaner
  • Gost - Identitet

   Gost - Identitet

   Naravno da znaš ko su ova dva mufljuza kada si jedan od njih.
   Ti si sam sebi bot.
   • Ime: Identitet
  • Gost - mikica

   Gost - mikica

   a po cemu su to poznati,sta su to uradili da ih neko pamti
   • Ime: mikica
   • Gost - trn u oku

    Gost - trn u oku

    To samo nije jasno Mikici koja se transformiše u Natašu, pa Nataša se preobuče u Mišela, a svi oni zajedno u jednoj osobi imaju nekog propalog političara koji osim surfovanja po internetu nikad nije ništa doprineo gradu.
    • Ime: trn u oku
 • Gost - Danilo

  Gost - Danilo

  Vidi ovi prisljamcili se Starosedeocima sad. Unistili Jovasevica a sad ce i ove da sarane. Matovicu sta ce ti bre ovi propaliteti? Nemojte i vi sad da nas izneverite ko boga vas molim. Raspitaj se ko su i sta su ovi! Jadno ovo Kraljevo sa ovakvom opozicijom. Nema nam spasa.
  • Ime: Danilo
 • Gost - Natasa Kv

  Gost - Natasa Kv

  A jel ovo nova koalicija,starosedeoci i kv forum?
  • Ime: Natasa Kv
  • Gost - Mishel

   Gost - Mishel

   Ljubav na drugi pogled...
   • Ime: Mishel
   • Gost - Natasa Kv

    Gost - Natasa Kv

    Sa ovima iz Kv foruma propast starosedeocima je zagarantovana
    • Ime: Natasa Kv
    • Gost - trn u oku

     Gost - trn u oku

     I Danilo i Nataša i Mišel, a sve jedna osoba, znamo te tico kad si jaje bila. spakuj sve u jednu poruku i dođi da potpišeš peticiju, a vreme za političke obračune ostavi za neka bolje prilike..
     • Ime: trn u oku
     • Gost - Natasa kv

      Gost - Natasa kv

      Ja sam Natasa,nisam niko drugi i nisam tica ne letim....podrzavam starosedeoce u mnogo cemu,ali ovo sa ovima  je minus za starosedeoce
      • Ime: Natasa kv