Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. januar 2017.

Ako je Nikolić bio dobar predsednik, zašto ga još nisu kandidovali, pita Boško Obradović, predsednik Dveri, dodajući da, ako bi odlučio da se i sam ne kandiduje, više od 40 odsto građana Srbije koji su protiv EU ne bi imali svog kandidata

Budući predsednik Srbije treba da bude zaštitnik običnog čoveka, što sada nije slučaj, ocenio je danas u Kraljevu Boško Obradović, predsednik „Dveri“ i predsednički kandidat te stranke. Kraljevo je prvi grad u Srbiji koji je on posetio u predsedničkoj kampanji.

- Želimo da ukažemo na sve propuste vlasti vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) od republičkog do lokalnih niova, na afere, loše kadrove i na neispunjena obećanja – poručio je Obradović.

On je ocenio da se Evropa i svet menjaju, i da na vlast dolaze političke opcije koje se zalažu za slične stvari kao i „Dveri“ u Srbiji.

- To su politike povratka nacionalnom suverenitetu, nacionalnom identitetu, domaćem ekonomskom interesu, zaštiti državnih granica od migrantske najezde i, najvažnije, očuvanju domaćeg ekonomskog interesa u sferi privrede – naveo je Obradović, precizirajući da je to ono što oni zovu „ekonomski patriotozam“, a koji kako je rekao, predstavlja suštinsku razliku između „Dveri“ i SNS.

- Aktuelna vlada služi interesima MMF-a i Evropske unije, zbog čega je poslednja vlada u Evropi koja i dalje veruje u to zajedništvo – smatra predsednik „Dveri“.

On je podsetio da u Americi izborna kampanja traje godinu dana i znaju se predsednički kandidati, a mi u Srbiji, rekao je, približavamo se proglašavanju izbora, a još uvek ne znamo ko je predsednički kandidat SNS.

- Da li to znači da se SNS stidi Nikolića? Da li to znači da je on bio loš predsednik kad ne žele da ga kandiduju, a ako je bio dobar predsednik – što ga ne kandiduju? – pitao je Obradović.

On je pojasnio da se Dveri spremaju i za vanredne parlamentarne izbore, jer nije isključeno da će ih biti. U toku je kampanja, kaže Obradović, masovnog učlanjenja građana u njihovu stranku, kao i kampanja daljeg širenja i razvoja gradskih i opštinskih organizacija, kao i formiranja mesnih odbora u svim gradskim i mesnim zajednicama.

Obradović je siguran da bi vanredni parlamentarni izbori Dverima doneli rast rejtinga i veći broj poslanika u republičkom parlamentu, a SNS-u pad rejtinga. Zbog toga se, kako je naveo, bez obzira na sve ideološke razlike, zalaže za apsolutan dogovor i saradnju unutar opozicije po dva pitanja:

- U pitanju su zahtevi prema vlasti za obezbeđivanje fer i poštenih izbora, kako nam se više nikada ne bi ponovila izborna krađa i obezbeđivanje ravnopravnog medijskog tretmana svih učesnika na televizijama sa nacionalnom frekvencijom – precizirao je Obradović.

Ako na velikim televizijama, dodao je, vladaju cenzura i autocenzura, jasno je da nema normalnog političkog i izbornog procesa.

Obradović je pohvalio Gradski odbor Dveri u Kraljevu i njihovu odborničku grupu ocenjujući da je Kraljevo, uz Čačak iz kojeg je on, „dobra slika lažnih predizbornih obećanja SNS i nesposobne lokalne vlasti“.

 

- Jedina opoziciona spoljna politika je politika „Dveri“ koje nisu za nastavak ovakvih evropskih integracija, a jesu za mnogo veću saradnju sa Rusijom i sa evropskim državama koje su u međuvremenu postale evroskeptične i postepeno izlaze iz takve EU – smatra Obradović i dodaje da kada bi on odlučio da se ne kandiduje, više od 40 odsto građana Srbije koji su protiv ulaska Srbije u EU – praktično ne bi imali svog predsedničkog kandidata.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments