Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. mart 2017.

Predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas u Kraljevu da ne može da nađe dokaz da država brine o gradu na Ibru, koji je, kako je rekao, upropašćen i brojnim primerima korupcije u samom vrhu sistema

Aktuelna vlast i ne samo ona, zaboravile su Kraljevo, ali ne samo da država ne brine o ovom delu Srbije, već nas čak i pljačka, rekao je na Trgu srpskih ratnika, gde je razgovarao sa građanima Kraljeva Boško Obradović, kandidat Srpskog pokreta Dveri za predsednika Srbije.

- Kraljevo propada kao žrtva partijsko-tajkunskih šema godinama unazad, a upropašćeno je i brojnim primerima korupcije, jer znamo da jedan biznismen koji je u dobrim odnosima sa sada već odlazećim predsednikom Srbije može da kupuje i da radi šta hoće u Kraljevu. Da li je to Kraljevo kakvo želimo, da li je to Srbija kakvu želimo sa korupcijom u vrhu sistema? – pitao je Obradović.

Prema mišljenju Obradovića, zadatak je utvrditi gde je kraljevačka privreda konkurentna, gde uvoz može da se zameni domaćom proizvidnjom, šta može da se uradi u sferi poljoprivrede.Najvažniji zadatak na kojem radim, kaže on, jeste podrška domaćoj privredi i privatnom preduzetništvu, koja podrazumeva smanjenje poreae i doprinose na zarade, oslobađanje od plaćanja poreza najmanje dve godine svake novootvorene firme.

- Moramo sve ovo što država sada radi prema stranim investitorima da preusmerimo u podršku domaćim priverednicima i poljoprivrednicima, jer Vučić radi za MMF, Svetsku banku, Brisel i strane investitore, dok se srpski radnici pretvaraju u jeftinu radnu snagu kod stranog gazde – smatra Obradović.

On je dodao kako „ne želi da bude ni NATO, ni briselski, ni MMF-ov predsednik Srbije, već srpski predsednik“.

To podrazuumeva, rekao je, da će biti predsednik svih građana Srbije, ali i svih Srba u okruženju i dijaspori, da će biti onaj koji će obnoviti ulogu Srbije kao matične države.

Srbija će, obećao je, obezbediti građanima koji žive van Srbije državljanstvo, srpski pasoš, priviligije, olakšano biračko pravo i privilegije za one koji žele da se vrate u Srbiju i ovde ulože svoj kapital i znanje.

- Umesto za strane investitore, omogućićemo podsticaje za ulaganje Srbima iz dijaspore, građani će u meni imati srpskog predsednika, a Beograd će biti prestonica svih Srba sveta - istakao je Obradović.

On je naveo nekoliko ključnih razloga zbog kojih veruje da će ući u drugi krug predsedničkih izbora i da tada može da pobedi Aleksandra Vučića.

Obradović veruje da je svojim skupštinskim nastupima dokazao da je prava opozicija aktuelnoj vlasti, a podsetio je i da su Dveri otvorile najveću politićku aferu u novijoj istoriji Srbije – Dveriliks (srpski Vikiliks).

Ušao sam u direktan obračun sa političkom mafijom, kaže Obradović i podeća da je predložio formiranje antikorupcijskog tima pri Savetu za nacionalnu bezbednost, kao i krivično gonjenje onih koji su opljačkali Srbiju, donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna i strožu kaznenu politiku za one koji počine krivično delo na državnoj funkciji.

- Jedini sam političar u novijoj političkoj istoriji Srbije koji je pre izbora kod javnog beležnika overio ostavku ukoliko za šest meseci ne ispuni svoja predizborna obećanja - istakao je Obradović, pozivajući druge predsedničke kandidate da urade isto ili da se povuku.

Ako nijedan drugi kandidat nije spreman isto ovo da učini, dodao je, to je razlog zašto građani Srbije treba da glasaju za mene.

Predsedničkog kandidata vladajuće koalicije i aktuelnog premijera Vučić,a Obradović je nazvao velikom političkom kukavicom „zato što ne sme da izađe na diirektan TV duel“.

- Juče sam ga ponovo zvao na TV duel zato što je uticao na predsednika opštine Pećinci da otousti Draganu Milićević, ženu koja me je primila u svoj dom prilikom posete njenom poljoprivrednom gazdinstvu - kaže Obradović.

Dragana Milićević radila je kao geronto-domaćica, koja je brinula o 65 najstarijih građana opštine Pećinci.

Kažnjena je zato što je podržala moju predsedničku kandidaturu i ukazala na propast srpskog sela, smatra Obradović.

 

- Vučić je hrabar samo kada se obračunava sa ženama, ali ne i da izađe na direktan televizijski duel i videćete da do kraja ove predsedničke kampanje neće smeti da izađe ni na jedan direktan TV duel - poručio je Obradović danas u Kraljevu. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - ribricanin

  Gost - ribricanin

  a ko je ono prevario otpisane ?
  • Ime: ribricanin
 • Gost - miki

  Gost - miki

  Potparol NVO sektora je pored lika u crvenom,,,a napredak odmah nema šta!
  • Ime: miki