Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. mart 2017.

Zašto policija čuva plakate i bilborde ispred nove Hale sportova, a ne reaguje kada se u incidentu uništava imovina ljudi koji imaju lokale sa druge strane ulice, pitaju aktivisti Lokalnog fronta?

Pre nekoliko noći pripadnici policije nakratko su pritvorili aktiviste Lokalnog fronta zbog oštećivanja plakata i bilborda Srpske napredne stranke (SNS). Tim činom, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare aktivisti Lokalnog frontu, policija je pokazala da je čuvar te stranke i njene politike, a ne čuvar opšte bezbednosti, mirnog i normalnog života građana Kraljeva.

Jer, prema rečima Vladana Slavkovića, na gotovo istom mestu pre dve večeri dogodio se incident u kojem su oštećeni lokali nekolicine privatnika u Ulici Dušana Popovića, preko puta nove Hale sportova u Ribnici.

- Tada se nije pojavio niko iz policije kako bi zaštitio imovinu i bezbednost tih ljudi. Sutra ćemo, najverovatnije i načelniku Policijske uprave u Kraljevu postaviti pitanje: da li policija služi jedino za čuvanje imovine SNS ili je to policija svih nas na koju možemo da računamo? Ako na to pitanje nema odgovora, onda u Kraljevu nema bezbednosti – tvrdi Slavković, pojašnjavajući da se sve dogodilo natenane i da je bilo vremena da policija reaguje.

Kraljevačka policija nije se do sada oglasila u javnosti povodom ovog događaja.

Aktivisti Lokalnog fronta priznaju da tokom kampanje prelepljuju plakate političkih protivnika i da je u noći kada su trojica njihovih aktivista privedeni bio jedan slučaj prskanja bilborda, ali to smatraju legitimnim pravom tokom trajanja kampanje.

- Rat plakatima nije ništa novo, zakon ne sprečlava takav vid političke borbe, ali je u ovoj priči besmisleno da je policija kao institucija zloupotrebljena zarad zaštite plakata i bilborda samo jedne političke opcije. Osim toga, razbijanje lokala snimile su iste kamere na Hali sportova koje su snimile i naše aktiviste tokom akcije prelepljivanja plakata koji su uhapšeni, dok na vandalizam navodno nepoznatih počinilaca niko još nije reagovao – kaže Vladimir Marović.

Predstavnici Lokalnog fronta ocenili su danas da je predsednička kapmanja vladajuće koalicije izrazito negativna i da se odvija uz, kako su rekli, beskrupulozno korišćenje svih mogućih sredstava sa ciljem zadržavanja vlasti.

- To je šarolika koalicija od Gerharda Šredera, preko Bogoljuba Karića do Muamera Zukorlića i Svetlane Ražnatović koja se grčevito bori za prolazak u prvom krugu, što se neće dogoditi – rekao je Marović, u ime članova Lokalnog fronta koji je kandidovao i podržava Sašu Jankovića kao predsedničkog kandidata.

 

Njihovi napori, pojasnili su, podrazumevaju da je neophordno izvršiti sprečavanje otimanja države i uspostavljanje pravne države, nezavisnosti institucija, socijalne pravde i slobode medija. To podrazumeva, rekli su, i preuzimanje odgovornosti za nepravdu koja se čini nad građanima Srbije, koje su pozvali da svojim glasovima na predsedničkim izborima u nedelju 2. aprila daju glas kandidatu koji će, kako kažu u Lokalnom frontu, «poštujući zakone predstavljati volju građana na istinski i pravičan način».

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

7 Comments

 • Gost - saMo jako

  Gost - saMo jako

  Stvarno sam verovao i glasao za vas a onda ste postali politicki sljam ko i svi ostali.
  AVE Beli 
  ali 
  samo bez sikiracije
  • Ime: saMo jako
 • Gost - Bezzz sikiracije

  Gost - Bezzz sikiracije

  Taman pomislis nekog da podrzis jer vidis Marovica koji je gospodin i onda dodje Slavkovic da prica o postenju... alternative ni na vidiku...
  • Ime: Bezzz sikiracije
 • Gost - Vojo do pobede!

  Gost - Vojo do pobede!

  Delili Vuciceve flajere po gradu sa brojem 1 od prosle godine, koliko ste se vi usrali! Serete o busevima SNS svi STE se sjatili u Beograd na miting Sase Jankovica! Ako hocete protiv njih budite bolji od njih a ne retardi obicni! I ne zvrljajte zidove po gradu aman!
  • Ime: Vojo do pobede!
 • Gost - Milan Vucetic

  Gost - Milan Vucetic

  Slavkovic je jedan veliki strucnjak . (Pajser)
  • Ime: Milan Vucetic
 • Gost - Milance

  Gost - Milance

  Ovaj Slavkovic je veliki strucnjak...
  • Ime: Milance
  • Gost - Jagodica Bobica

   Gost - Jagodica Bobica

   strucnjak do mojeg...
   • Ime: Jagodica Bobica
 • Gost - Milance

  Gost - Milance

  Ovaj Slavkovic je veliki strucnjak...
  • Ime: Milance