Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. april 2017.

I večeras je nekoliko stotina, uglavnom mladih Kraljevčana protestnom šetnjom iskazalo nezadovoljstvo stanjem u Srbiji, ovog puta ističući i svoje zahteve

Noseći parole „Ne rušimo grad, nego vlast“, „Neću u dijasporu“ i „Neću sendvič, hoću život“, učesnici protesta okupili su se večeras na Trgu srpskih ratnika, odakle su krenuli u protestnu šetnju gradskim ulicama.

Oni su večeras istakli i svoje zahteve u kojima naglašavaju da će protesti trajati dok ih oni kojima su zahtev upućeni - ne ispune.

Na listi zahteva „Protesta protiv diktatute 2017.“ su: poništavanje izbora i raspisivanje novih, smena članova Republičke izborne komisije zbog, kako studenti kažu, „slugeranskog odnosa prema vlasti i kršenja Ustava Srbije; smena direkrtora i urednika Radio-televizije srbije, zbog neobjektivnog informisanja građanao životu u Srbiji. Tu je i zahtev da sve političke stranke koje su bile na vlasti upute i izvinjenje građanima Srbije, da priznaju da su napravili ogromnu štetu državi i građanima, pristanu da budu procesuirani svi koji su napravili štetu i da se pridruže protestu posle izvinjenja i pristanka na procesuiranje.

Desetine hiljada mladih dve večeri zaredom protestuje širom Srbije, a novi protesti su najavljeni za večeras i u drugim gradovima. Protesti mladih za sada protiču u miru i bez većih incidenata, kojih nema ni u Kraljevu.  

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

6 Comments

 • Gost - Viki

  Gost - Viki

  Odlično, sad mogu anarhisti iz Lokalnog foronta da vas nauče kako se zapošljava i postaje direktor preko partija bez straha, bez stranaka i bez lidera.
  • Ime: Viki
 • Gost - protiv diktature

  Gost - protiv diktature

  Svaka cast hrabri ljudi!! Malo nas je ali izdrzimo do kraja!!
  • Ime: protiv diktature
 • Gost - Truco

  Gost - Truco

  Slavković na protestima ha ha On kad nema funkciju odma izlazi na ulicu.
  • Ime: Truco
  • Gost - Jeca

   Gost - Jeca

   Truco, ne trućkaj više. 
   • Ime: Jeca
 • Gost - smesno

  Gost - smesno

  Gube energiju,nisu izasli na izbore a sada protestuju...obicni diletanti u reziji LOKALNOG FRONTA...ja sam glasala za Belog,a oni su ceo dan spavali a sada se bune...da su svi izasli na izbore bilo bi drugog kruga...porediti ove proteste sa onim iz 1996/97 je smesno...tada su izbori DOKAZANO POKRADENI...a sada toga nema...prema tome,buniti se protiv rezultata izbora je obicna budalastina ...ako je bila medijska blokada PA ZASTO STE UCESTOVALI NA IZBORIMA......ako vam smeta odluka Maje Gojkovic o prekidu rada Skupstine...PA ZASTO NISTE U ODBRANU DEMOKRATIJE USTALI ONDA PRE VISE OD MESEC DANA
  • Ime: smesno
  • Gost - Maslačak

   Gost - Maslačak

   Pa evo ustali su sada! Da su ustali tada rekli biste "što niste ustali kada su protivzakonito i kriminalnim metodama rušili Savamalu"! Da nisu ni tada rekli biste "što nisu ustali kada su zbog bolesne potrebe za medijskom promocijom ministara SNS, izavali tragedijui smrt sedam ljudi u helikopteru"! A Slavkovićevo prisustvo ne može biti argument, čista zamena teza - svako ima pravo da se pridruži što ne mora da znači da je organizator i da ima bilo kakav bitan uticaj.
   • Ime: Maslačak