Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. maj 2017.

Ako se odbornici saglase, po predlogu odborničke grupe Dveri za dopunu dnevnog reda na sutrašnjoj sednici gradske skupštine, naći će se izveštaj gradonačelnika o ovom projektu

Svih šest predloga za dopunu dnevnog reda sutrašnje sednice gradske skupštine usvojeni su na današnjoj sednici Gradskog veća. Većinu (četiri) predloga za dopunu predloženog dnevnog reda jedanaeste po redu sednice gradske skupštine podnela je odbornička grupa (OG) „Alelkandar Vučić – Srpska napredna stranka“, a po jednu OG „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“ i  OG „Dveri.

Predlozi za dopunu dnevnog reda OG vladajućih stranaka odnose se na Odluku o raspodeli dobiti Nadzprnog odbora „Toplane“, na izmene Plana generalne regulacije Centar i Čibukovac, na Predlog odluke o donošenju planova generalne regulacije za Tavnik, detalnju regulaciju potoka Čađavac-Moravac od ušća u reku Zapadnu Moravu do Ulice Tike Kolarevića i na Plan detaljne regulacije kanala Mačva za prikupljanje i odvođenje atmosferskih voda sa područja Šeovca.

Ako se odbornici saglase, po predlogu odborničke grupe Dveri za dopunu dnevnog reda, na sutrašnjoj sednici gradske skupštine, naći će se izveštaj gradonačelnika o dosadašnjem napretku projekta „Urbana regeneracija u Dositejevoj ulici“.

Na današnjoj sednici razmatran je i zaključak Saveta za poljoprivredu o utvrđivanju teksta javnog oglasa koji će biti raspisan za dodelu sredstava za podsticaje investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

- Naši poljoprivrednici će od 15. maja, zaključno sa krajem oktobra, moći da podnose svoje zahteve, a na raspolaganju će za ovu svrhu biti ukupno 30,5 miliona dinara – rekao je Terzić, napominjući da će se raspodela vršiti prema programu koji je već usvojen i koji je poslat na saglasnost Ministarstvu poljoprivrede.

On se osvrnuo i na činjenicu da je prošle godine opredeljeno tri miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve za kupovinu 100 raketa kratkog i srednjeg dometa.

- Da je to bio pravi potez pokazuje dejstvovanje protivgradne zaštite tokom jučerašnjeg dana, kojim su zaštićeni usevi. Nedavno smo kao pomoć strelcima opredelili dodatnu pomoć iz gradskog budžeta od po dodatnih 4.000 dinara tokom sezone (šest meseci godišnje, koliko ih plaća i država). Dakle, imali smo i rakete, i ljude, pa je juče ispaljeno 46 raketa sa 11 protivgradnih stanica – istakao je gradonačelnik.

Bilo je vesti koje su objavljene u pojedinim medijima kako je i u selima studeničkog kraja bilo velike štete od grada tokom jučerašnjeg dana i da protivgradni strelci nisu delovali, ali kako saznajemo od Zdravka Maksimovića, rukovodioca Odeljenja za poslove civilne zaštite i prema podacima Republičkog hidometeorološkog zavoda, ta informacija se odnosi na sela u ivanjićkom kraju, a u studeničkom kraju dejstvovali su strelci u Đakovu, gde kao i u okolnim selima ima manje štete od jučerašnjeg grada.

Članovi Gradskog veća doneli su danas odluku da gradonačelnik oformi komisiju koja će izvršiti procenu vrednosti 14 stubova žičare na Goču i nakon procene vrednosti tih subova početi pregovore sa vlasnikom stubova (ortačko društvo „Dva B“ je stubove otkupilo u postupku izvršenja po tužbama bivših radnika protiv udruženja građana Smučarski dom Goć, koje gazduje žičarom), kako bi stubovi ostali tamo gde se i sada nalaze.

- Vlasnik firme koja je u izvršnom potupku otkupila stubove žičare bio je korektan i u preliminarnim razgovorima ponudio da stubove proda po ceni starog gvožđa (50 dinara po kilogramu) što je znatno niže od cene postavljanja samo jednog stuba, koji su postavljani uz angažovanje helikoptera. Grad Kraljevo će ućiniti sve da sačuva stubove žičare na Goču – pojasnio je Terzić.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments