Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. maj 2017.

Na opšte iznenađenje odbornika opozicije, Dragan Drašković, dosadašnji direktor kraljevačkog Narodnog muzeja, koji je tokom skupštinske rasprave pohvaljen za svoj rad, zbog uzdržanosti odbornika vladajuće koalicije – nije ponovo izabran

Na sednici gradske skupštine na kojoj su, između ostalog, razmatrani izveštaji o prošlogodišnjem radu kraljevačkih ustanova, našla su se i dva razrešenja i imenovanja direktora „Apoteke“ Kraljevo i ovdašnjeg Narodnog muzeja.

Ivan Divac, direktor „Apoteke“ je posle razrešenja (zbog isteka mandata) ponovo imenovan na tu dužnost, ali dosadašnji direktor Narodnog muzeja (takođe razrešen zbog isteka mandata) Dragan Drašković, koji je tokom rasprave o prošlogodišnjem izveštaju muzeja pohvaljen za svoj rad, na opšte iznenađenje odbornika opozicije, iako je bio jedini predlog za direktora ove ustanove – nije ponovo izabran.

Za njegovo imenovanje glasalo je devet opozicionih odbornika, a 42 su bili – uzdržani.

 

Dragan Drašković bio je jedini kandidat Upravnog odbora Narodnog muzeja za ovu funkciju. On je svoju profesionanu karijeru započeo u Istorijskom arhivu 1979. godine, a u Narodnom muzeju radi od 1987. Od 1995. godine, sa kraćim prekidima, bio je dirketor ove ustanove, a tokom karijere radio je na brojnim izložbenim projektima. „Uspešno je radio na uspostavljanju i negovanju saradnje sa brojnim naučnim institucijama i ustanovama kulture, rukovodio radovima na adaptaciji muzejske zgrade o potpunog završetka, učestvovao u organizaciji brojnih naučnih skupova i pripremi zbornika naučnih skupova, kao i serijskih monografskih publikacija“, navedeno je u obrazloženju Upravnog odbora Muzeja.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - MK

  Gost - MK

  To je direktiva iz tzv. baze. Onaj drugi Drašković (Vuk), smeta bazi. Počeo je da gunđa povodom nekih poteza Vučića i njegovih klonova. A bilo je i vreme. Ne znam šta je do sada čekao i zaista ne znam zašto se sa tim šešeljevcima uopšte i udruživao. Kraljevo, nekako, uvek prednjači. Bilo je pitanje dana kada će Vučić izbaciti Vuka iz svih tokova političkog i društvenog života. Evo, kraljevački esenesisti više ne mirišu "vukovce". Ko zna, možda bi Milišić i stao u odbranu Dragana Draškovića i glasao za njega, ali nije valjda lud da izvlači tepih ispod vlastitih nogu.
  • Ime: MK
 • Gost - ostoja

  Gost - ostoja

  Sad mi pade na pamet reklama za neki insekticid iz neke africke zemlje gde lik krece da ubija komarce koji ga napadaju da bi to njegovo pljeskanje preslo u ritam, pa pesmu i na kraju reklamu za insekticid... 
  • Ime: ostoja
 • Gost - Ima umnih, hrabrih i poštenih

  Gost - Ima umnih, hrabrih i poštenih

  Stradija, junačino i sokole, svaka vam čast! Samo, nije samo  Erac, a gde je  ,,velikan" naše  varoši- Milišić?!
  • Ime: Ima umnih, hrabrih i poštenih
 • Gost - posao

  Gost - posao

  Vala kad god sam kod Draskovica bio ponio se prema meni kao da sam poslednji izrod a ne osoba koji trazi posao vec 7 godina....
  • Ime: posao
 • Gost - Страдија

  Gost - Страдија

  Била поноћ нема глува ... али и поред тога видех да међу ботовима и "културни посленици са дебелим опусом" ником поникоше и у црну земљу погледаше. У Србији прилике су так'е, најлагоднији живот је кад се служиш грабуљама под окриљем политике. Нема користи читањем Домановића, Нушића, Милорада Митровића ...  то се не једе. Ништа корисније и слађе од партијске цуцле! Стиже Ерац да уздигне културу и превазиђе Капларевића.
  • Ime: Страдија