Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. jun 2017.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i predsednik skupštine Nenad Marković  predvodili su delegaciju našeg grada na međunarodnom forumu „iVolgaGlobal“ u Samarskoj oblasti, gde su se sastali i sa najvišim predstavnicima te oblasti

“Po pozivu organizatora, počasni gost na ovogodišnjem, petom, jubilarnom, međunarodnom omladinskom forumu „iVolgaGlobal“, koji se održava u Samarskoj oblasti, bila je zvanična delegacija grada Kraljeva, na čelu sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem”, navodi se u tekstu na sajtu grada Kraljeva i dodaje:

Zajedno sa predsednikom Skupštine grada Kraljeva Nenadom Markovićem, članom Gradskog veća grada Kraljeva zaduženim za zaštitu životne sredine i omladinsku politiku Vladimirom Lazarevićem, predsednikom Saveta za poljoprivredu Draganom Čorbićem, kao i desetoro mladih, predvođenih koordinatorom Kancelarije za mlade Nikolom Radevićem, delegacija Kraljeva je u zvaničnu posetu Samari stigla prešavši, autom i kombijima, 3.300 kilometara.

Veliku pomoć prilikom priprema za odlazak na daleki put predstavnici grada Kraljeva su imali od Fonda jedinstva pravoslavnih naroda i sugrađanina Pavla Todorovića, predsednika Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Kraljevski grad“.

Prisustvo zvaničnih predstavnika grada Kraljeva i delegacije srpske omladine otvara nove perspektive u razvoju ekonomske, naučne, kulturno-obrazovne i sporstke sfere između Samarske oblasti i ovog dela Srbije i ističe prijateljske odnose koji vladaju uzmeđu Srbije i Rusije.

Prisustvo gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića kao počasnog gosta je promovisalo aktivnu diskusiju o pitanjima javne diplomatije i naglasilo značaj ovakvih događaja.

Upriličen je veoma značajan susret gradonačelnika Kraljeva sa guvernerom Samarske oblasti Nikolajem Merkuškinim, na kome su razgovarali o međunarodnoj politici, odnosima Srbije i Rusije, kao i značaju uspostavljanja i učvršćivanja političke i ekonomske saradnje i na lokalnom i na državnom nivou.

Na poziv direktora Foruma odnosno Univerziteta u Samari, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je i naučni saradnik Instituta za političke studije iz Beograda, učesnicima Foruma je održao predavanje na temu „Nikola Pašić: odnos srpskog političara i državnika prema Rusiji i slovenskoj tradiciji“.

Tokom boravka na Forumu, gradonačelnik Kraljeva je, sa direktorkom Turističkog informativnog centra Samare Olgom Shandurenko, potpisao Protokol o namerama, koji podrazumeva blisku saradnju između našeg i ruskog grada u oblasti turizma i kulture. Namera je da se razmene iskustva najpozvanijih iz ovih oblasti, da se, eventualno, organizuju zajedničke promocije, info-ture, zajedničke izložbe, da samarski festivali imaju kraljevačke i srpske učesnike, da samarske odnosno ruske delegacije posećuju Kraljevo. Gradonačelnik Kraljeva i direktorka samarskog Turističkog informativnog centra su, između ostalog, razgovarali i o mogućnosti razvoja i ulaganja u naš banjski, zdravstveni i planinski turizam.

Gradonačelnik Kraljeva se, sa svojim saradnicima, zvanično sastao i sa direkcijom Foruma i predstavnicima Aparata opunomoćenog predstavnika predsednika Ruske Federacije u PFO.

Osim toga, gradonačelnik Kraljeva se sastao i sa predstavnikom Privredne komore Samarske oblasti V.P. Fomičevim.

Poseta Samari je bila uspešna i zbog zvaničnog susreta gradonačelnika Kraljeva sa rukovodiocem Departmana spoljnoekonomskih i međuregionalnih veza N.J. Zubarevim.

Boravak u Samarskoj oblasti omogućio je uspostavljanje komunikacije sa predstavnicima još jednog velikog grada, koji je sedište „AvtoVAZA“, fabrike automobila marke „lada“. Prvi čovek Kraljeva se sastao sa rukovodiocem Uprave međunarodnih i međuregionalnih veza Administracije gradske opštine Toljati – N.A. Hristom.

Na sastanku sa Pavelom Kolomietsom, načelnikom Kancelarije za međunarodnu ekonomsku saradnju, bilo je reči o privrednim potencijalima grada Kraljeva, o onome šta naš grad može da ponudi ruskom tržištu.

Boravak u Samari bio je prilika da se predstave investicioni potencijali našeg grada, lokalna privreda sa najznačajnijim privrednim subjektima na našem, ali i stranom tržištu, kao i najznačajnije grane poljoprivrede. Budući da možemo da izvozimo gotovo svaki proizvod iz Srbije u Rusiju bez plaćanja, otvaraju se mogućnosti za uspostavljanje bolje ekonomske saradnje, uspešnijeg poslovanja sa Rusijom, privlačenja investitora, ali i turista.

Poseta delegacije grada Kraljeva, kao i njene aktivnosti na Forumu, privukle su pažnju državne ruske televizije Russia 1, za koju je gradonačelnik dr Predrag Terzić dao izjavu u vezi sa bogatim programom boravka i aktivnostima na uspostavljanju međunarodne saradnje između Kraljeva i Samare odnosno Rusije.

 

izvor, tekst I fotografije: FB stranica gradonačelnika Kraljeva

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments