Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. jul 2017.

Pojedinačno najviše vremena potrošeno na polemiku oko tačke koja se odnosila na sredstva koja se daju poljoprivrednicima za podsticaje u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji zbog uslova koji nije bio deo javnog oglasa

Obiman dnevni red, redovni izveštaji, dosta urbanističkih tačaka (čitava teritorija našeg grada sada je pokrivena planskim dokumentima za šta smo su juče stigle pohvale Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture), kao i davanje saglasnosti za postavljanje antena na objekat sportske hale, „odneli“ su vremenski najveći deo današnje sednice Gradskog veća, ali je pojedinačno najviše vremena potrošeno na polemiku oko tačke koja se odnosila na sredstva koja se daju poljoprivrednicima za podsticaje u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Posle polemike ovo rešenje nije doneto zato što, prema rečima zamenice gradonačelnika Marice Miajjlović, koja je i vodila celu sednicu Gradskog veća, u javnom oglasu raspisanom za dodelu ovih sredstava nisu bili dati jasni kriterijumi.

-.Javni poziv i kriterijumi moraju da budu ravnopravni za sve. Iako smo imali iskustvo od ranije da je u dokumentaciji potrebno upisati podatak o katastarskoj parceli na kojoj će se vršiti zasadi, a taj uslov nije stavljen u javni oglas, u pitanju je propust. Ne možemo, ako je neko popunio nešto što nije traženo, a neko drugi nije popunio to što nije traženo, da diskvalifikujemo bilo koga.Ovo je, nažalost, bio propust u radu i za to treba neko da snosi odgovornost, a na nama je sada da nađemo najbrži da poljoprivrednici što pre dođu do sredstava. Ne mogu ni gradonačelnik, ni zamenik gradonačelnika, ni resorni većnici da budu upoznati sa detaljima javnog konkursa koji sprovode stručne službe i stručni ljudi. Moramo da posmatramo stvari zakonski, pravno i proceduralno kako treba, ne iz ličnog utiska, ne iz sažaljenja, svako mora da radi odgovorno svoj posao. U ovom momentu je „lopta“ prebačena Gradskom veću, da Gradsko veće nešto sudi ili odlučuje, ali smo mi zaključili da stručne službe moraju da odrade svoj posao, po pravilima konkursa – navela je zamenica gradonačelnika.

Ona je danas dala pojašnjenje i za tačku dnevnog reda koja se odnosila na predlog projekta javno-privatnog partnerstva za realizaciju usluge gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Kraljeva sa elementima koncesije, ocenjujući da je javni prevoz rak rana, ne samo Kraljeva,nego i većine gradova u Srbiji.

- Moramo da počnemo od formiranja tima, ispunjavanja zakonski propisanih uslova, da uđemo u sva dokumenta, da vidimo šta nas čeka. To nije lako, zavisimo i od odluka državnih komisija, bićete upoznati iz koraka u korak kako to napreduje, ovo je sam početak – najavila je Mijajlović.

 

Formirani sedmočlani stručni tim treba da izvrši procenu vredosti koncesije, izradi studiju opravdanosti davanja koncesije, da pripremi konkursnu dokumentaciju, pregleda i oceni pristigle ponude , odabere najpovoljniju ponudu i pripremi predlog javnog ugovora.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Ovde niko sem Vulovića neće i ne može da radi, bar dok je SNS banda na vlasti !
  • Ime: Stanar
 • Gost - Jedan posten prevoznik iz kv

  Gost - Jedan posten prevoznik iz kv

  Uzmite vulovica koji je doso sa tri autobusa a vi iz opstine nagradiliga sa jos deset a tu je u kombinaci i maricic koji je doprineo da propadne auto transport a i dalje je na slobodi a i vase kolege iz grtskog veca poseduju dva autobusa a znate vi kosu ja mislim da je gradonacelnik upoznat sa ovim slucajom ali neznam sta ceka zasto se nije umesao privredni kriminal ali ipak ja cu licno poslati pismo premijeru i po imenima i prezimenima navesti ljude koji su umesani u pljacku opstine po pitanju prevoza i zoran maricic da odgovara po pitanu transporta a u najavi je i blokada grada u sptembru od privatnika i  kraljeva prevoznika za koje niko ne misli a ovoj opstini placamo porez gospodine gradonacelnice zauzmi se malo bolje i ocisti prevatante oko sebe sto se tice prevoza
  • Ime: Jedan posten prevoznik iz kv
  • Gost - stanar

   Gost - stanar

   Ribničanin, ma da, odakle, Tutin, Sjenica, Pazar ili Kosovo ?
   • Ime: stanar