Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

15. avgust 2017.

(Predizborno) obećanje da bi Kraljevo 2019. godine moglo da dobije zatvoreni bazen neće biti ispunjeno, a gradonačelnik Kraljeva priznaje da budžet grada Kraljeva, bez pomoći države i donatora, ne može da izdrži tako veliki projekat

Prošle godine, na imendan Kraljeva, 19. aprila, na placu pored nove Hale sportova svečano je obeležen početak radova na izgradnji zatvorenog bazena koji bi, kako je tada najavljeno, trebalo da bude završen za tri godine. Od tada, građani svakodnevno znatiželjno zaviruju iza, u međuvremenu postavljene ograde u Ulici Dušana Popovića, ali radova na placu – nema. Predstavnici opozicije na sednicama gradske skupštine često su govorili da je izgradnja zatvorenog bazena bila samo predizborna farsa vlasti. Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem pojasnio je prošle godine za portal Krug da je, kad su radovi zaočeti, konstatovano da je zemljište na kojem objekat treba da bude izgrađen izuzetno loše i da ne dozvoljava postizanje potrebnog modusa „stišljivosti“. Prilikom nasipanja šljunka, na jednom delu se pojavilo puno peska, zbog čega je odlučeno da se radi kompletna zamena tog sloja.

- A, da bi se to odradilo, treba sprovesti javnu nabavku, što je proces, jer obezbeđivanje zbijenosti ploče ne trpi improvizacije. Zemlju ćemo, definitivno morati da menjamo – pojasnio je tada Nestorović.

Prilikom obilaska radova na izgradnji tržnog centra u blizini lokacije na kojoj treba da se gradi zatvoreni bazen, gradonačelnik Predrag Terzić, upitan za sudbinu tog objekta, podsetio je da su prošle godine rađeni zemljani radovi.

- Moje je mišljenje da za nastavak izgradnje bazena nije dovoljno izdvajati sredstva samo iz gradskog budžeta, nego je neophodno novac obezbediti i od republike, ili od donatora. Mi ćemo se truditi da dođemo do sredstava i iz drugih izvora, jer budžet grada Kraljeva ne može da izdrži tako veliki projekat – poručio je Terzić.

Inače, kamen temeljac su 19. aprila prošle godine položili tadašnji gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, tada direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju Marica Mijajlović, koja je sada zamenik gradonačelnika i narodni (SNS) poslanik skupštine u prethodnom sazivu Zoran Babić.

Tada je najavljeno da je u pitanju početna faza izgradnje zatvorenog bazena, koja se realizuje iz kredita vrednog 30 miliona dinara, za koliko se grad zadužio. Za početnu fazu opredeljeno je iz gradskog budžeta oko 15,3 miliona dinara.

Javna nabavka je započeta krajem 2015. godine, a početkom marta 2016. potpisan je ugovor sa izvođačem radova, preduzećem „Ratko Mitrović Construction“ iz Čačka.

Ostatak neophodnih sredstava, otprilike dva puta po dva miliona evra očekujemo od Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i urbanizma, pojasnila je tada Mijajlović, dodajući da je Direkcija dostavila svu neophodnu dokumentaciju, uradila predmere i predračune po fazama.

Prva faza, koja podrazumeva grube radove i okrovljavanje objekta, najavljivano je, koštaće oko 290 miliona dinara, a kompletna investicija sa opremanjem objekta i uređenjem okolnog terena oko 900 miliona dinara.

Zatvoreni bazen, kako je predstavljeno javnosti, sastojao bi se iz dva bazena: većeg, dimenzija 25 puta 33, dubine dva metra i manjeg, za neplivače 25 puta 12,5 metara, dubine od 0,8 do 1,33 metra. Bruto površina celog objekta prema projektu je 7.400 kvadrata, a neto 6.900 kvadratnih metara.

 

U svakom slučaju - ništa od (tadašnje predizborne) najave da će Kraljevo, kako je tada optimistično najavljeno, na imendan (19. aprila) 2019. godine imati zatvoreni bazen.  

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Desanka

  Gost - Desanka

  Od svih ovih na slici za Kraljevo niko nista nije ucinio od ove dvojice s lopatama do publike koju cine Marica,Bojanic,Macuzic Marijana,Babic i tako redom.Neka izvini onaj kog sam preskocio
  • Ime: Desanka
 • Gost - Petar P.

  Gost - Petar P.

  Gde su SNS ovi botovi da ovo komentarisu. Verovatno sede u EPS u i cekaju platicu od 80.000 dinara neto. Doduse kad pogledam vlast grada Kraljeva ne zaslužijemo bolje od zamlaćivanja sa ovakvim lažnim obećanjima. 
  • Ime: Petar P.
 • Gost - Sanja

  Gost - Sanja

  Bolje da ste napravili taj bazen umesto sto ste otvorili kinesku radnju kokoj se smeje cela Srbija!
  • Ime: Sanja
 • Gost - Tanja

  Gost - Tanja

  Sta reci?!Pusta obecanja...
  • Ime: Tanja
 • Gost - simonida

  Gost - simonida

  Za ovo nema komentar mi smo propalitet od grada
  • Ime: simonida