Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. septembar 2017.

Delegaciju privrednika iz bratskog grada Maribora i Lenarta u Sloveniji, koji su na trodnevnom stručnom putovanju po Srbiji, u Kraljevu su danas primili predstavnici lokalnih vlasti

Većina članova delegacije Slovenije, koju čine privrednici iz Maribora i Lenarta, prvi put boravi u Srbiji i Kraljevu. Njihovi domaćini u zgradi Gradske uprave bili su gradonačelnik Predrag Terzić, njegov pomoćnik Sreten Jovanović, generani sekretar Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga Zvonko Tufegdžić i direktor kraljevačke filijale Republičkog  fonda PIO, Aleksandar Erac. Delegacija Slovenaca je na trodnevnom stručnom putovanju po Srbiji, a pored prijema u Kraljevu za njih je planiran i prijem u Privrednoj komori Beograda.

Mariborčanka Vlasta Barl izrazila je duboku uverenost da će kontakti privrednika, ali i kontakti na područjju kulture, turizma dve zemlje biti bolji i uspešniji nego ranije .

- Počnimo da radimo! – poručila je Barl, zahvaljujući se za gostoprimstvo koje je, kako je rekla, u Srbiji – tradicionalno jedinstveno.

Generalni sekretar Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga Zvonko Tufegdžić podsetio je da su Kraljevo i Maribor i ranije sarađivali, ali da je ovo novi impuls za produbljivanje te saradnje u privrednom delu.

- Njihova delegacija je brojna i ima predstavnike iz različitih oblasti, pa ćemo saradnju na različitim poljima pokupati da pretočimo u zajedničke projekte – istakao je Tufegdžić.

 

Posle prijema u Gradskoj upravi, slovenačka delegacija položila je  venac na Groblju streljanih 1941. godine i obišla manastir Žiču.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), 3 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:43 am   |   Sunset: 4:4 pm
94%     0.0 m/s     33.187 bar
Forecast
PET Low: 1 °C High: 12 °C
SUB Low: 0 °C High: 11 °C
NED Low: 4 °C High: 12 °C
PON Low: 2 °C High: 5 °C
UTO Low: -5 °C High: 4 °C
SRE Low: -5 °C High: 6 °C
ČET Low: 3 °C High: 9 °C
PET Low: 3 °C High: 10 °C
SUB Low: 1 °C High: 5 °C
NED Low: 0 °C High: 5 °C