Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. septembar 2017.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas u Kraljevu građane da u subotu 16. septembra, na tri lokacije u Beogradu (ispred zgrade Pinka, ispred Vlade i ispred RTS-a) podrže protest opozicionog patriotskog bloka

U organizaciji Srpskog pokreta Dveri u subotu 16. septembra, Zdrave Srbije i Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ biće održan u subotu 16. septembra na tri lokacije u Beogardu. Dveri su se, prema rečima Boška Oibradovića, koji je danas održao konferenciju za novinare u sedištu lokalnog odbora ovog pokreta, odlučile za ukrupnjavanje opozicione patriotske scene: Najpre, Preoraženjskim proglasom o političkoj saradnji sa Zdravom Srbijom Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina, a onda i saradnjom sa Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“.

Protest u subotu organizuju zajedno i to na tri mesta koja su, kako smatraju, soimbolički važna aktuelnoj vlasti. Protest će početi u subotu u 14.00 časova ispred zgrade Televizije Pink na Dedinju, zato što Dveri ovih dana intenzivno zastupaju tezu da je neophodno zabraniti sve rijaliti emisije u Srbiji i da je potrebno ovoj televiziji oduzeti nacionalnu frekvenciju.

- Televizija Pink koristi javno dobro, nacionalnu frekvenciju države Srbije za vređanje i napadanje političkih protivnika, što treba sprečiti, kao i sramotni najnoviji rijaliti „Zadruga“, koji predstavlja vrhunac medijske prostitucije, prostakluka, kuča i šunda – smatra Obradović.

Učesnici protesta, a Obradović kaže da očekuju podršku iz cele Srbije, potom će se uputiti ka zgradi Vlade Srbije, gde u 16.00 počinje zvaničan deo ovog protesta.

- Dobili smo podršku radnika u štrajku, pa tako dolaze radnici „Koštane“ iz Vranja, EI Niša, FAP-a iz Priboja, „Šamota“ iz Aranđelovca, sa nama će biti i radnici oštećenih beogradskih preduzeća, poput IKL-a, IMR-a, C marketa – kaže Obradović, dodajući da će ovo biti prvi veliki narodni protest gde će dve političke organizacije (Dveri i Zdrava Srbija) imati podršku radničkih štrajkačkih odbora iz Srbije. Protestu će se pridružiti i Pokret srpskih ratnih veterana koji ima više od 60.000 članova, ali i Srbi sa Kosova i Metohije – Narodni pokret Otadžbina koji predvode Slaviša Ristić, nardoni poslanik i Marko Jakšić, jedan od lidera Srba sa severa KiM.

Posle tog dela protesta, učesnici će krenuti u šetnju beogradskim ulicama ka zgradi RTS, gde planiraju da stignu do Dnevnika u 19.30, a njihov glavni zahtev biće da gostuju u ovoj emisiji.

- RTS uopšte ne ispunjava svoju misiju iz sllogana „Vaše pravo da znate sve“,  jer mi danas praktično nemamo pravo ništa da znamo ako gledamo programe ove televizije – poručio je Obradović, napominjući da su on i Milan Stamatović već pisali čelnim ljudima ove kuće tražeći da se, posle Dnevnika 2, svake večeri, uvede politička polemička emisija u kojoj bi učestvovali predstavnici vlasti i opozicije, da opozicija bude više zastupljena u informativnom programu RTS, ali i da unutrašnjost Srbije dobije veću zastupljenost u emisijama u kojima je sada dominatan Beograd.

Obradović kaže da od ovih zahteva opozicija neće odstupiti, „zato što je oslobođenje medija u Srbiji, pre svega televizija sa nacionalnom frekvencijom, preduslov bormalnog života i fer i poštenih izbora u Srbiji“.

- Naš slogan je „ovako više ne može“, sa svih strana smo poniženi jer treba pogledati samo ulazak Vučićeve liste na KiMu separatističku vladu Ramuša Haradinaja, osvrnuti se na gej paradu, koja se za nedelju priprema u Beogradu, a danas je kao gost u Čačku premijerka Ana Brnabić tražila od gradonačelnika da taj grad bude sledeći koji će organizovati gej paradu, posle Beograda i Niša, koji su već imali to zadovoljstvo – istakao je Obradović, očekujući da, kako je rekao, protest pokrene pad aktuelne vlasti.

 

Za sve zainteresovane da učestvuju na protestu, preko Srpskog pokreta Dveri u Kraljevu, kako je najavljeno, u subotu će biti obezbeđen besplatan autobuski prevoz.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Ant

  Gost - Ant

  A ima li sendviča u autobusu ili ste vi još u povoju?
  • Ime: Ant
 • Gost - Боле

  Gost - Боле

  Подржавам Вас, мислим да је крајње време, жао ми је због болести не могу на учествујем.
  "ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ"
  • Ime: Боле
 • Gost - Lj.J

  Gost - Lj.J

  TV PINK je trebalo ukinuti tj yabraniti 6.10.2000 godine, to je ujedno moja najveca zamerka vladi dos/a
  • Ime: Lj.J

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:57 am   |   Sunset: 8:23 pm
53%     4.9 m/s     33.017 bar
Forecast
PON Low: 6 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 20 °C
SRE Low: 13 °C High: 16 °C
ČET Low: 14 °C High: 20 °C
PET Low: 14 °C High: 22 °C
SUB Low: 16 °C High: 23 °C
NED Low: 16 °C High: 22 °C
PON Low: 14 °C High: 25 °C
UTO Low: 14 °C High: 25 °C
SRE Low: 16 °C High: 26 °C