Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. septembar 2017.

Pripadnici vladajuće većine u gradu Kraljevu i u 2017. godini nastavljaju da zapošljavaju svoje prijatelje, rođake i partijske drugove u gradska javna preduzeća i ustanove, tvrde predstavnici udruženja „Otpisani 2014“

Pre dve godine podneli smo inicijativu da se zaposle deca palih boraca, imajući u vidu da je tadašnji načelnik Gradske uprave rekao da u Kraljevu još uvek nije dostignut maksimalan broj radnika u jedinicama lokalne samouprave, podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare Miroljub Baković, predsednik udruženja građana „Otpisani 2014“ .

Smatrali smo da je bolje, pravednije i časnije, dodao je on, da se zaposle deca čiji su očevi dali život za zemlju, nego da se zaposle deca koja su lepila plakate, ali im je, kaže, predočeno, da deca palih boraca ne mogu da imaju prednost – po zakonu.

- Od 2012. do prošle godine zaposlen je svaki kraljevački odbornik iz redova vlasti koji je, do promene lokalne vlasti bio nezaposlen, ali ono što se dešava ove godine pokazuje moralno posrnuće vladajućih: jedan funkcioner zaposlio je svoju verenicu, drugi svog zeta, dva direktora JP zaposlila su rođene sestre na teret budžeta, jedan je čak primio rođenu sestru u preduzeće u kojem je dirketor, a i jedan veterinar dobio je posao u preduzeću čiji je osnivač gradska skupština, a da to preduzeće nema nikakve veze sa veterinarskom ili poljorivrednom strukom.  – tvrdi Baković, postavljajući pitanje da li su to dokazi pravde, poštenja i morala.

Člani „Otpisanih“, istoričar Miloljub Arsić podsetio je da je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i ocenio da ona, izgleda, važi za sve druge građane, osim za partijske kadrove.

- Oni se zapošljavaju bez konkursa i uglavnom su u pitanju bliski rođaci visokih kraljevačkih funkcionera, iako Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije precizira da funkcioner koji obavlja javnu funkciju ne sme da korsiti funkciju, ugled ili uticaj za sticanje koristi za sebe ili za sebe povezana lica – naveo je Arsić.

On je podsetio i da Krivični zakonik za krivično delo protivzakonito zapoljavanje predviđa kaznu do jedne godine zatvora.

- Brojni primeri poznati su svim građanima Kraljeva, a tužilaštvo i sud nemaju hrabrosti da reaguju, iako je u pitanju i kršenje Ustava koj kaže da svi građani Srbije imaju pravo, pod jednakim uslovima, da se zaposle na sva radna mesta –kazao je Arić, precizirajući da uskratiti nekome pravo da se zaposli predstavlja i akt diskriminacije, koji je takođe kažnjiv.

To je, prema Arsiću, dokaz da deo vlasti u Kraljevu ignoriše zakonske propise, krši Ustav, dokazujući da su jači od zakona

- Kao da zakoni u ovoj zemlji važe za sve građane, osim za one koji su na funkcijama i partijske kadrove. Najnoviji primer je slučaj ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji pokazuje da oni mogu da rade šta hoće i da neće odgovarati nikome. Čitav svet se smeje tom slučaju, a jedini koji Vulina brani jeste predsednik države Aleksanda Vučić, ali podsetio bih da „kuca ne laje sela radi, već sebe radi“ – poručio je Arsić.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - carusce

  Gost - carusce

  Ništa novo. U Domu kulture u Ušću sadašnja direktorka je prethodnu zaposlila, kako ona kaže, po direktivi a mene su "komisijski razdužile" pred odlazak u penziju na taj način što su zamenile bravu na prostoriji u kojoj je bila oprema koju sam dužio. Umesto realizacije programskih aktivnosti one samo smišljaju kako što bahatije da troše budžetska sredstva. Podnosio sam i krivične prijave ali niko ne reaguje jer one partijski kadar i onda im je sve dozvoljeno.
  • Ime: carusce
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Dajte imena i prezimena i gde su zapošljene te švalerke, verenice, sestre i ostala bulumenta, pa taj papir pošaljite velikome vođi da vidimo i njegovu reakciju.
  • Ime: Stanar
 • Gost - Ribnica

  Gost - Ribnica

  Bravo...pravo u metu....ali sledeci put izadjite sa imenima,bar vi to smete
  • Ime: Ribnica

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
91%     2.2 m/s     33.187 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 12 °C
PON Low: 5 °C High: 13 °C
UTO Low: 6 °C High: 14 °C
SRE Low: 2 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 10 °C
PET Low: 3 °C High: 15 °C
SUB Low: 5 °C High: 18 °C
NED Low: 5 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 16 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C