Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

3. oktobar 2017.

Predstavnici udruženja građana „Starosedeoci Kraljeva i okoline“ saopštili su da će u subotu 7. oktobra podržati protest koji u Beogradu organizuju Vojni i Policijski sindikat i pozivaju sve građane da im se, uz organizovan prevoz, priključe

Ovo je prvi put da se naše udruženje ne bavi lokalnim temama i politikom, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Ivan Matović, predsednik UG „Starosedeoci Kraljeva i okoline“, pojašnjavajući zašto će prvi put učestvovati na protestu koji se održava van Kraljeva.

- Učestvovaćemo zato što ovaj protest organizuje vojska, koja predstavlja jednu od poslednjih neukaljanih institucija koja u narodu još uvek ima ugled – pojasnio je Matović zbog čega su odlučili da daju podršku ovakvoj vrsti protesta.

Protest pod nazivom „Vratite nam državu“, dodao je on, još jedan je od razloga da „starosedeoci“ u subotu budu u Beogradu.

- Smatramo da smo izgubili sve vrednosti i da ovom državom vladaju kriminalci koji su u čvrstim vezama, kako sa vrhovima republičke vlasti, tako i sa vrhovima vlasti u Kraljevu, pa se izgubio smisao boriti se nekim legalnim tokovima i normalnim putem, jer vlast ono što treba da radi ne sprovodi na zakonom predviđen način – smatra Matović.

Starosedoci su organizovali i prevoz iz Kraljeva, a građane Kraljeva danas su pozvali da im se, bez obzira na stranačku pripadnost i na to da li simpatišu „starosedeoce“ ili ne, u subotu pridruže na protestu u Beogradu.

Svi zainteresovani građani treba da se prijave tehničkom sekretaru u sredu, 4. oktobra, u prostorijama udruženja (Hajduk Veljkova 48). On će ih upisati za besplatan prevoz do Beograda, a zainteresovani mogu da se prijave i preko zvanične FB stranice „Udruženja starosedelaca“ Kraljevo (https://www.facebook.com/groups/135892966546476/)

 

Podršku protestu sindikata policije i Vojske Srbije, koji će u subotu 7. oktobra  u 12 časova biti održan ispred zgrade Predsedništva Srbije, dali su sindikati prosvete, komunalnih preduzeća, rudara, zaposlenih u poštama, seljaka, ratnih veterana i raznih građanskih inicijativa i udruženja građana.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
70%     3.1 m/s     33.051 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C