Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. oktobar 2017.

U četvrtak odbornici gradske skupštine odlučuju da li će grad Kraljevo, zbog zainteresovanosti jedne tekstilne turske i kompanije „Leoni“, ući u proceduru izmene planova generalne regulacije za Jarčujak i Ratarsko imanje-Grdica

Gradski većnici usvojili su na današnjoj sednici mišljenja kojima se gradskoj skupštini predlaže da usvoji predloge odluka o izmeni planova generalne regulacije za Jarčujak i Ratarsko imanje-Grdica. Prema rečima Marice Mijajlović, zamenice gradonačelnika Kraljeva, to je urađeno zato što postoji zainteresovanost investitora, a grad nema dovoljno prostora opredeljenih za industrijske i poslovne zone.

- Važeća planska dokumenta trenutno ne zadovoljavaju potrebe investitora, jer planirane saobraćajnice negde seku lokacije poslovanja potrebne investitorima. Shodno njihovim zahtevima, potrebno je da se izmene planovi generalne regulacije i da se planiraju nova saobraćajna rešenja, funkcionalno – po pitanju potreba stanovnika, ali i budućih investitora – pojašnjava Mijajlović

U pitanju su, saznajemo, nemačka fabrika za proizvodnju kablova za auto-industriju “Leoni i jedna turska kompanija iz sveta tekstilne industrije.

- Prostor Ratarsko imanje-Grdica zaštićen je odlukom Vlade Srbije i naša ideja nije da taj deo grada ugrozimo, nego da stvorimo uslove da grad investitorima stvori mogućnost za ulaganje i otvaranje novih radnih mesta – kaže zamenica gradonačelnika.

Ona je dodala da, za sada, neće govoriti o vlasništvu nad zemljištem i drugim detaljima, jer je potrebno da postoje preduslovi u vidu planskih dokumenata i da su u sve uključene stručne gradske službe, komisije, Gradsko veće, skupština.

Na pitanje da li je upoznata da se u gradu na ovaj potez gleda kao na pokušaj oduzimanja zemljišta koje pripada Poljoprivredno-hemijskoj školi „Dr Đorđe Radić“, Marica Mijajlović kaže da je zemljište koje pripada toj školi, pre par godina zaštićen odlukom Vlade Srbije kao kompletan prostor.

- Bilo je ranije nekih pregovora, ali i zahteva same škole da im se u zamenu nađe adekvatan prostor u blizini Kraljeva, u seoskim područjima i da im se obezbedi školski autobus kako bi koristili to dobro van grada. Svedoci smo da prostor oko Poljoprivredne škole godina stoji kao ledina, iako je u pitanju kvalitetan i važan prostor. Grad mora da počne da se otvara preme investitorima i neophodan je kompromis – smatra Mijajović.

 

Prema njenim rečima, izmena planskih dokumenata zakonski je oročena na šest, najviše na devet meseci. Tehnički, inženjerski deo može da bude rešen za svega nekoliko dana, ali zakon podrazumeva rani javni uvid, postojanje saglasnosti Vlade za stavljanje van snage dela njene ranije odluke o zaštiti tog prostora i otvaranje za novu namenu, potom proceduru izrade nacrta i klasičan javni uvid pre izmene planskog dokumenta.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Fair (day), 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:1 am   |   Sunset: 4:0 pm
85%     3.1 m/s     33.017 bar
Forecast
UTO Low: 0 °C High: 5 °C
SRE Low: -2 °C High: 5 °C
ČET Low: -5 °C High: 3 °C
PET Low: -3 °C High: 1 °C
SUB Low: -1 °C High: 5 °C
NED Low: -4 °C High: 0 °C
PON Low: -5 °C High: 2 °C
UTO Low: -2 °C High: 2 °C
SRE Low: -3 °C High: 4 °C
ČET Low: -2 °C High: 7 °C