Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. oktobar 2017.

Naš je zadatak da od građana saznamo šta im je potrebno, budemo im servis i problem rešimo u gradskoj skupštini, kažu aktivisti LF, koji su na konferenciji za medije insistirali i da revizor utvrdi način na koji lokalna vlast troši budžetski novac za putovanja

Politika Lokalnog fronta je potreba vođenja političkog dijaloga i poboljšanja kvaliteta rada svih javnih preduzeća, pa smo, pripremajući se za prošlonedeljnu sednicu gradske skupštine, obišavši nekoliko javnih preduzeća u Kraljevu, bili spona između njih i građana, poručili su na današnjoj konferenciji za medije aktivisti ove političke opcije.

Vladan Slavković, koji je u lokalnoj skupštini zamenik šefa odborničke grupe, kaže da su postavljali pitanja koja se direktno tiču same skupštine i izveštaja, ali i pitanja koja su LF dostavljali građani.

- To i jeste jedan od glavnih zadataka LF, jer se od samog početka zalažemo za dovođenje normalnih ljudi na prava mesta i za politiku koja može da donese boljitak svima – kaže Slavković.

On je dodao da su odbornici LF u razgovoru sa direktorima JP uvideli da postoji nedostatak komunikacije čak i između samih direktora.

- Srpska napredna stranka je preuzela vođenje JP u Kraljevu, ali ispostavlja se da ne postoji komunikacija koja bi poboljšala taj rad i omogućila bolji život svima – tvrdi Slavković, dodajući da JP „Putevi“, Direkcija za upravljanje građevinskim zemljištem i Gradska uprava na početku godine nemaju koordinaciju, zbog čega se dešava da budžet bude neizbalansiran i na kraju bude u minusu.

U LF kažu da je lokalna vlast odustala od brojnih projekata i predizbornih obećanja, „ne samo zato što je situacija u Srbiji teška, nego i zato što projekti nisu bili planirani na dobar način, a i zato što su nerealni“.

To je politika, poručio je Slavković, protiv koje se borimo  i koju će LF uskoro promeniti.

Aktivistkinja LF Marijana Todorović, takođe odbornica ove političke opcije u lokalnoj skupštini, komentarisala je to što je na poziciji kabineta gradonačelnika za prvih šest meseci ove godine na službena putovanja potrošeno 812.000 dinara, iako je za celu 2017. godinu bilo planirano 450.000 dinara. Ona je rekla da će LF izvršiti pritisak na skupštinu da se urade kontrole i revizije i zahtevati da građani saznaju kako se zaista troši novac iz budžeta.

- Jedino gde imamo izvršenje budžeta za više od 120 odsto, to je na kaznama koje plaćaju građani Kraljeva. Gradonačelnik je u više navrata tvrdio da su dnevnice 150 dinara, verovatno i jesu, ali mi ne znamo za šta se troše u zbiru velika sredstva za putovanja – navela je Todorović.

U LF ponovili su pitanje zašto o izveštaju ne postoji mišljenje budžetskog inspektora, tvrdeći da na više puta ponovljeno takvo pitanje nisu dobili odgovor, zbog čega nisu mogli da dobiju kompletan uvid u budžetsko poslovanje.

U LF su mišljenja i da je, na pretprošloj skupštini usvojena Odluka o držanju domaćih životinja koja je podrazumevala da životinje po koje vlasnik u roku od tri dana ne dođe u prihvatilištea mogu biti „humano uništavane ili davane u naučne svrhe“. Očekivali smo da vlast sama ispravi takvu odluku, ali smo morali da, u saradnji sa raznim udruženjima i pojedincima prijateljima životinja, sami uradimo predlog skupštinske odluke koja ispravlja sporni član, poručuju iz LF, smatrajući da je to politika njihove političke opcije koju žele da promovišu – kad od građana čuju šta im je potrebno, postanu njihova spona i problem probaju da reše u gradskoj skupštini.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Hahahaha

  Gost - Hahahaha

  Vladan promoviše novi politiku. Slatko me nasmeja. 
  Srs, Otpor, Urs, Ds, Ldp, Branko Kaplarevic, Lf...ima li neka politika koju on nije promovisao. Hahhahaha
  • Ime: Hahahaha
 • Gost - Vicko

  Gost - Vicko

  dovedite žene u crnom i natašu kandić da nam vode grad. možda bude bolje. može i ramuš da se priključi
  • Ime: Vicko
 • Gost - Ribnica

  Gost - Ribnica

  I,sta ste rekli...nista 
  LF je gori opcija za grad cak i od sns-a,sve bivsi preletaci iz drugih stranaka...i jednolicni ste,vec ste postali i dosadni...sve sto se vi vise budete pojavljivali sve manje glasova dobicete.
  • Ime: Ribnica

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:1 am   |   Sunset: 4:0 pm
89%     3.6 m/s     33.017 bar
Forecast
UTO Low: 0 °C High: 5 °C
SRE Low: -2 °C High: 5 °C
ČET Low: -5 °C High: 3 °C
PET Low: -3 °C High: 1 °C
SUB Low: -1 °C High: 5 °C
NED Low: -4 °C High: 0 °C
PON Low: -5 °C High: 2 °C
UTO Low: -2 °C High: 2 °C
SRE Low: -3 °C High: 4 °C
ČET Low: -2 °C High: 7 °C