Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. oktobar 2017.

Nedostojno je i politički nepošteno da se za vreme mandata funkcionera rade putevi koji vode do njihovih kuća, poručili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici udruženja “Otpisani 2014”

Predsednik udruženja "Otpisani 2014" Miroljub Baković naveo je da, onako kako su 2015. godine tražili da bivši gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić podnese ostavku, zato što je baš za vreme njegovog mandata u potpunosti rekonstruisana Kursulina ulica u kojoj se nalazi njegova porodična kuća, isto pitanje postavljaju i sada.

- Praksa je nastavljena i u vreme mandata gradonačelnika Predraga Terzića, do čije je porodične kuće u Jovcu sređen put. Član “Otpisanih” Miloljub Arsić i ja otišli smo da se lično uverimo u istinitost informacije koju smo dobili – kaže Baković, navodeći da je nekoliko stotina metara puta, koliko ima od glavnog puta do kuće Terzića u ovom mestu, kompletno nasuto, a većim delom asfaltirano. Baković dodaje i da put vodi samo do kuće Terzića i da u okolini nema drugih, iako su, kaže, nezvanično saznali da je u blizina i neka vikendica.

Tražeći kompletnu informaciju “Otpisani” su, kaže Baković, pisali dopis JKP “Putevi” iz Kraljeva, koje je bilo izvođač radova, kojim su od nadležnih tražili pojašnjenja u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, ali – odgovor još nisu dobili. U ovom dopisu “Otpisani” traže odgovor na pitanja: kada je pomenuti put asfaltiran, kolika je ukupna vrednost radova koje je JKP “Putevi” izvelo, koliko je metara puta nasuto tucanikom, a koliko je asfaltirano i da li je gradonačelnik Terzić učestvovao u finansiranju troškova izgradnje puta?

 - Zanima nas da li je u ovom slučaju uplaćen onaj minimalni iznos od 15 odsto ili celokupan iznos investicije – kaže Baković, ograđujući se da će se, budući da su tek nakon zakazivanja konferencije za novinare saznali da je gradonačelnik Terzić na odmoru van zemlje, za sada uzdržati od komentara

U JKP “Putevi” kažu da zahtev “Otpisanih” njima – još uvek nije stigao, ali da nije urađeno ništa mimo procedura. Predrag Simović, izvršni direktor za pravne poslove, kaže da svake godine “Putevi” dobijaju spisak 30 do 50 lokacija na kojima će se raditi.

- Takva odluka se usvaja na skupštini i formira u Direkciji za uređivanje građevinskog zemljišta, a mi kao izvođači dobijamo gotov spisak, prave se ugovori za svaku od tih lokacija, meštani prikupljaju određeni iznos sredstava, a mi ne krećemo sa radovima dok taj novac ne bude uplaćen – kaže Simović.

On je ponovio da su i u ovom slučaju ispoštovane procedure, kao i nedavno, kada je u selu Drlupa, jedna gospođa iz inostranstva sama, umesto meštana, uplatila deo sume koji je za izgradnju puta neophodan

- Za izgradnju ovog puta, Rafailo Terzić iz Jovca uplatio je JKP “Putevi” zakonskih 15 procenata, odnosno 211.345 dinara – potvrdio je za portal Krug Simović.

ARSIĆ: ZAŠTO ĆUTI OPOZICIJA?

Član “Otpisanih” Miloljub Arsić pitao je danas zašto opozicija u kraljevačkoj skupštini ne pokreće problematične teme.

- Po mom mišljenju, ili se plaše vlasti, ili su potkupljeni, trećeg razloga nema – smatra Arsić, dodajući da imaju informacije kako su pojedinim odbornicima usta “začepljena” tako što su im je vlast zaposlila članove porodica.

Na taj način, takozvani opozicionari ne štite interese nardoa, kaže Arsić, ocenjujući da je to dokaz da se oni bave politikom iz ličnih interesa.

- Narod pamti tu kolaboraciju i kazniće ih na narednim lokalnim izborima – rekao je Arsić, poručujuči opoziciji da “ne bi smela da se plaši iznošenja istine”.

O DOLASKU INVESTITORA

Svako realno radno mesto u Kraljevu je dobro došlo, ocenjuju “Otpisani”, koji kažu da bi bilo interesantno pogledati koliki je u Kraljevu bio prihod u gradskom budžetu od poreza na zarade, kao najveći pojedinačni budžetski prihod, od promene vlasti 2012. godine.

 

- Sigurno je da opada svake godine, spremamo se da to i zvanično dokumentujemo. Sada se govori o smanjenju broja nezaposlenih na evidenciji NSZ, ali – ako se smanjuje broj nezaposlenih, onda po principu spojenih sudova treba da raste broj zaposlenih i da u budžetu raste prihod od poreza na zarade, što nije slučaj – ističe Miroljub Baković, predsednik udruženja “Otpisani 2014”.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Starašno, ovi nesposobnjakovići na vlasti neumeju ni ono što smuvaju da urade kako treba, a muvaju na kilometre, tone, milione, i sve to na račun nas običnih i zaludnih građana Kraljeva. Naš mali Terza je uradio put do svoje kućice da mu nova draga ne bi ukaljala cipelice od asfalta do praga, pa ipak je on gradonačelni, ne zamerite !
  • Ime: Stanar
 • Gost - Hitno

  Gost - Hitno

  Zbog ovoga bi svaki pošten političar trebalo da  podnese ostavku, a ako neće, onda bi Aca Srbin trebalo da ga smeni. 
  • Ime: Hitno
 • Gost - Miroljub Bakovic

  Gost - Miroljub Bakovic

  Gospodja iz sela Drlupa uplatila umesto mestana....pazite MESTANA...ali ovde nema nikakvih mestana,ovo je put koji vodi samo do jedne jedine kuce...kakav je interes grada Kv da plati 85 % investicije za samo jednu jedinu kucu..to je sustina
  • Ime: Miroljub Bakovic

Vreme

Kraljevo Serbia Fair (day), 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:1 am   |   Sunset: 4:0 pm
85%     3.1 m/s     33.017 bar
Forecast
UTO Low: 0 °C High: 5 °C
SRE Low: -2 °C High: 5 °C
ČET Low: -5 °C High: 3 °C
PET Low: -3 °C High: 1 °C
SUB Low: -1 °C High: 5 °C
NED Low: -4 °C High: 0 °C
PON Low: -5 °C High: 2 °C
UTO Low: -2 °C High: 2 °C
SRE Low: -3 °C High: 4 °C
ČET Low: -2 °C High: 7 °C