Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. oktobar 2017.

"U Kraljevu radi samo nešto malo tekstila i privatni, samonikli sektor, jer su sve fabrike uništene kada su došli stručnjaci koji predstavljaju elitu, a ja obećanje o dve fabrike ispunjavam u prvoj polovini 2018. godine", kaže predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je večeras, tokom gostovanja na televiziji Pink, i na pitanja koja su, tokom dana, imali prilike da mu, “u kameru” postave građani Srbije. Zoran Stojanović Pive, kraljevački obućar koji je tokom održavanja kola Dejvis kupa u gradu na Ibru pre tri godine postao poznat po tome što je, tenisu u čast, i zbog dolaska Novaka Đomković, posle 20 godina oprao izlog svoje obućarkse radnje, postavio je pitanje koje je večeras emitovano: “U Kraljevu se otvaraju samo semafori, pa postavljam pitanje kada će biti otvorena neka fabrika, jer smo prihvatili najviše izbeglica i raseljenih, a sve fabrike su pozatvarane. Da li će neko u Kraljevu otvoriti neku novu fabriku?”

Vučić je pitanje nazvao racionalnim:

- U Kraljevu su sve fabrike uništene kada su došli ovi stručnjaci koji predstavljaju elitu. Ovi prepametni razorili su sve fabrike, od prve do poslednje, sve su uništene. Od Fabrike vagona, preko Magnohroma, do ostaliih fabrika, neću da govorim o Mataruškoj Banji – rekao je predsednik Srbje, dok se voditelj predrag Sarapa raspitivao: “Baš ništa ne radi?”

Na to je Vučić rekao da “radi nešto malo tekstila i privatni, samonikli sektor”:

- Niko od nas za to nije zaslužan. Obećao sam građanima Kraljeva i obećanje ispunjavam: u prvoj polovini sledeće godine otvaram dve fabrike u Kraljevu. Jedna je velika nemačka kompanija (“Leoni”, priim. redakcije), koja će zaposliti 3.000 do 3.500 ljudi. Videće ljudi, mi smo te pregovore gotovo završili, treba još samo da se dogovorimo oko visine podsticaja. Kada to završimo, potpisujemo ugovore i krećemo u izgradnju, tako da će i Kraljevo imati velike koristi i značajno veći budžet, a ta transferna sredstva će moći da troše za dobrobit građana Kraljeva – istakao je Vučić, dodajući da je to Kraljevo zaslužilo i da se srčano borio za grad na Ibru.

On je ponovio da nemačke i japanske kompanije nisu želele da investiraju u Kraljevo “zbog seizmičkih i problema sa poplavama”:

- Nema problema koji je Kraljevo mimoišao. Kraljevo je divan grad i Kraljevčani mogu da se raduju, ispuniću obećano, za razliku od onih ranijih koji ništa nisu ispunili, nego su krali pare od zemljotresa, kada je trebalo da se plati Kraljevu za Kraljevčane.

Bez navođenja argumenata, Vučić je rekao :

- Sećate se, bio je zemljotres u Kraljevu, onda je osnovan Fond za zemljotres i onda su poslali sve moguće pare, pa su tu sada i optužnice, a neko je u zatvoru – tvrdi predsednik Srbije.

Opet se umešao voditelj Sarapa pitanjem: «Šta, ‘ su davali svojim firmama kao nešto, kobajagi, da se izgradi, što nije urađeno itd?», na šta mu je predsednik Srbije uzvratio konstatacijom:

- Pa, dobro, kad god se neke pare izdvajaju, dobra je prilika da neko od njih ukrade – završio je Vućić svoj deo o Kraljevu i Kraljevčanima u večerašnjoj emisiji.

Da podsetimo, u toku su suđenja po optužnicama kojima Više tužilaštvo tereti 16 osoba, osumnjičenih da su tokom sanacije posledica zemljotresa u Kraljeva sebi i drugima omogućili imovinsku korist i oštetili budžet za 100 miliona dinara. Suđenje je počelo 22. decembra prošle godine pred Višim sudom u Kraljevu. U ovom slučaju ju maju 2013. godine uhapšeno je 16 osoba iz Kraljeva i Čačka, među kojima i Ljubiša Simović, bivši gradonačelnik Kraljeva i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije u vreme zemljotresa, ali niko od osumnjičenih nije više  u zatvoru.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Dobar deo tih prepemetnih je danas u njegovoj stranci,to su oni koji su muljali i krali, kod njega su našli utočište. Sjašite više, bando lopovska !!!!
  • Ime: Stanar
 • Gost - Ja

  Gost - Ja

  "treba još samo da se dogovorimo oko visine podsticaja" - Ovo je najupečatljiviji deo teksta zato što je meni fascinantno kako je ona stara, izlizana floskula "a gde sam tu Ja!" prerasla u tako fensi, a opet za široku masu neprimetnu rečenicu, sa visinom podsticaja. Dakle, bicemo podstaknuti da budemo robovi a robovlasnicima ima sami da platimo! Kad je prostituisanje sopstvenog naroda u pitanju, epilog je jasan, što više seksa, to bolje za makroa! Živeli!
  • Ime: Ja
 • Gost - Vele

  Gost - Vele

  Pola dss i g17 preslo u SNS, da ne pricamo o SPS koji u poslednjih 25 godina samo cetiri godine nije bio na/uz vlast.
  • Ime: Vele
 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Ti ''prepametni'', ''elita'', koji su uništili kraljevačku privredu, danas su na vlasti kao Vučićevi koalicioni partneri. SNS je samo dokusurio ono što su oni temeljno uništavali godinama.
  • Ime: Dragan Vukadinović