Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. novembar 2017.

Gradski većnici usvojili su danas rešenje na osnovu kojeg će 48 protivgradnih strelaca sa teritorije grada Kraljeva dobiti iz gradskog budžeta još po dodatnih 24.000 dinara, koliko za svoj šestomesečni angažman dobijaju i iz budžeta Srbije

Na Štabu za vanredne situacije grada Kraljeva doneta je odluka o nagrađivanju protovgradnih strelaca. U Kraljevu ih ima 48 i za svoj rad oni dobijaju 4.000 dinara mesečne nadoknade iz republičkog budžeta.

- Od 15. aprila do 15. oktobra protivgradni strelci svakog trenutka moraju da budu dstupni preko radio-stanica i da dejstvuju po potrebi, što znači da su neprekidno u stanju pasivnog dežurstva, a za to od države dobijaju male honorare – obrazložio je odluku Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On je dodao da su se većnici saglasili oko opšteg mišljenja da grad tim ljudima mora da pomogne i da im obezbedi određena sredstva iz gradskog budžeta.

 

- Dogovor i moje obećanje sa sastanka sa protivgradnim strelcima bili su da im obezbedimo isti iznos novca kao i republika. Danas smo iz budžeta opredelili ta sredstva, pa će 48 protivgradnih strelaca dobiti po 24.000 dinara, a biće im uplaćeni i svi pripadajući porezi i doprinosi – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva.

Na sednici Gradskog veća usvojeno je i rešenje kojim se prenosi pravo svojine u korist mesnih zajednica Vitkovac i Žiča, koje će dobiti ukupno 217 stolica demontiranih iz Kraljevačkog pozorišta. Pozorište u Kraljevu će u okviru projekta koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja dobiti 200 novih stolica, a stare stolice grad Kraljevo, kao nosilac prava svojine, ustupa mesnim zajednicama koje su, rečene je danas, uputile takve zahteve. MZ Vitkovac dobiće 60 stolica, a MZ Žiča - 157.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Clear (night), 10 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:53 am   |   Sunset: 5:51 pm
69%     3.1 m/s     33.220 bar
Forecast
UTO Low: 5 °C High: 22 °C
SRE Low: 5 °C High: 21 °C
ČET Low: 5 °C High: 21 °C
PET Low: 7 °C High: 21 °C
SUB Low: 6 °C High: 21 °C
NED Low: 8 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 15 °C
UTO Low: 5 °C High: 15 °C
SRE Low: 5 °C High: 14 °C
ČET Low: 3 °C High: 12 °C