Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. decembar 2017.

Ne samo što su građani plaćali ekološku taksu i nakon što je ona proglašena neustavnom, već njeno ponovno uvođenje podrazumeva i višu cenu, istakli su na konferenciji za novinare predstavnici udruženja Starosedeoci Kraljeva i okoline

Predstavnici udruženja Starosedeoci Kraljeva i okoline posvetili su današnju konferenciju za novinare Odluci o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine koja je na dnevnom redu i treba da bude usvojena na sutrašnjoj sednici gradske skupštine

To je ponovno uvođenje ekološke takse, smatraju u ovom udruženju, a da o vakuumu stvorenom između ukidanja stare i donošenja nove odluke, građani nisu dovoljno znali.

Ivan Matović, predsednik ovog udruženja podsetio je da je prethodna odluka o naplati ekološke takse doneta 10. jula 2015. godine. Po njoj su građani bili obavezni da ekološku taksu plaćaju do 27. februara ove godine, kada je grad Kraljevo izgubio sudski spor, vođen po tužbi Predraga Mikića. Ova odluka je tada proglašena neustavnom, pa građani nisu bili obavezni da je plaćaju sve do donošenja nove odluke.

-   Obaveštavamo naše sugrađane da imaju pravo da traže povraćaj svog novca, ukoliko su ekološku taksu plaćali posle tog datuma – poručio je Matović, postavivši pitanje šta se dešava sa nadležnima koji su deo vladajuče koalicije pa, kako je rekao, srljaju iz greške u grešku.

On je pitao ko je kriv što su građani Kraljeva taksu plaćali po nezakonitoj odluci i ko će odgovarati što su taksu plaćali i posle 27. februara ove godine, a da za to nije bilo osnova. Matović je ponovio da građani plaćaju greške vlasti.

- Vlast nekada slučajno, a uglavnom namerno ponavlja svoje greške, a najviše je sporno to što će, kad sutra bude usvojena odluka o vraćanju ekološke takse, ona biti viša nego pre, što je za nas dokaz da vlast želi tu svoju grešku da naplati građanima Kraljeva – smatra Matović.

Po staroj, sada nevažećoj odluci, ekološka taksa je bila pola dinara po metru za korišćenje stambenog prostora, a sada će biti 0,7 dinara. Za korišćenje poslovnog prostora taksa je bila dinar po metru,a od sutra će biti 1,2 dinara.

Matović je iskoristio priliku da pomene i prvostepenu presudu koju je dobio Dragan Drašković, bivši direktor Narodnog muzeja, a kojom je izbor sadašnje v.d. direktorke proglašen nezakonitim.

 

- Više puta smo ih upozoravali na nezakonitost odluke o njenom imenovanju i da ne treba ispunjavaju želje koalicionog partnera, jer će ih tužitelji dobiti na sudu. I ovo je greška koju će platiti isključivo građani – zaključio je Matović.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
67%     1.8 m/s     33.017 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C