Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. januar 2018.

Koliko će stanari stambenih zgrada u Kraljevu morati da izdvoje za tekuće i investiciono održavanje objekata i za naknadu za profesionalnog upravnika?

Tri tačke današnje sednice Gradskog veća ticale su se oblasti urbanizma, građevinarstva i stambeno-komunalnih delatnosti, a između ostalog odnosile su se i na utvrđivanje minimalnog iznosa cene investicionog i tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrada i na utvrđivanje minimalnog iznosa naknade za profesionalno postavljene prinudne upravnike.

Današnjim odlukama opredeljen je minimaln iznos sredstava koji će građani morati da izdvoje za održavanje zajedničkih delova svojih zgrada.

Izdvajanja za INVESTICIONO održavanje zgrade (minimalno)

- To je neophodno kako ne bismo imali sutuaciju, kao decenijama unazad, da su zgrade neodržavane, da hodnici izgledaju kao da nisu ničiji, da budu ižvrljani, ispisani, bez rasvete i da je za kvarove odgovoran onaj na čijem spratu se kvar dogodio – rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag terzić nakon sednice Gradskog veća, ocenjujući da je namera zakonodavca bila da uvede red u ovu oblast, a da je grad usvajanjem današnjih odluka – to omogućio.

Izdvajanja za TEKUĆE  održavanje zgrade (minimalno)

Postoje dve mogućnosti: da sami stanari izaberu jednog od njih koji će se pofesionalno baviti održavanjem zgrade:

- To nije nekadašnji predsednik skupštine stanara, već osoba koja naplaćuje novac od vlasnika stanova, koji njegov rad moraju da plate. Vlasnici stanova koji se ne oredele da izaberu svog komšiju da upravlja njihovom zgradomo – mogu da očekuju inspekciju koja će im naložiti da ga izaberu, a ukoliko to ne učine, kod njih će biti postavljen profesionalni upravnik – kaže gradonačelnik Kraljeva, dodajući da je njegova preporuka građanima d ameđu sobom izaberu nekog ko ima dovoljno vremena, sposoban je i vičan poslu održavanja objekta.

- Ovo neće biti veliki namet na građane, s obzirom da na ovaj način građani ulažu u svoje zgrade, kroz investiciono i tekuće održavanje i na taj način povećavaju i vrednost svojih nekretnina, i sebi obezbeđuju bolje mesto za život – smatra terzić.

Na današnjoj sednici većnici su doneli i tri tzv. „rasporedna“ rešenja, na osnovu predloga Odeljenja za društvene delatnosti, koja se odnose na korišćenje budžetskih sredstava za tekućr i kapitalne investicije u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja, primarne zdrastvene zaštite (koja je u nadležnosti lokalne samouprave) i u oblasti socijalne zaštite.

Na ovoj sednici obrađeno je i nekoliko zahteva građana.

- Po ranije napravljenom dogorvoru, zahtevi građana koji se odnose na kupovinu gradskog zemljišta za formiranje građevinske parcele prilikom ozakonjenja nelegalno sagrađenih objekata, biće odmah razmatrani, kako ti ljudi ne bi čekali na ozakonjenje objekata. Kad zahtev stigne, obrađuje ga nadležno odeljenje, a onda dolazi na sednicu Gradskog veća gde većnici odlučuju o njemu – pojasnio je Terzić.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Radoslav

    Gost - Radoslav

    Kako neko kao vi moze da razmatra legalizaciju zemljista koja je vlasnistvo Ministarstva odbrane a gradjanin je uzyrpirao i mi smo ga tuzili a on to i dalje koristi iako je dobio reaenje za rusenje objekata besptavno izgradjenjih
    • Ime: Radoslav