Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. januar 2018.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici ovog udruženja ponovo su „na tapetu“ imali izveštaj budžetskog revizora, sada uz tvrdnju da je pre dva dana gradonačelnik izneo neistinu

Ono što je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izneo kao komentar na tvrdnje predstavnika udruženja građana „Starosedeoci Kraljeva i okoline“  sa prošlonedeljne konferencije za novinare predstavlja neistinu – tvrdi Ivan Matović, predsednik ovog udruženja.

On je, citirajući deo javnog odgovora gradonačelnika da, u slučaju Predškolske ustanove Olga Jovičić Rita „nisu u pitanju stimulacije nego korektivni koeficijenti, koje je 2012. godine pre dolaska SNS na vlast doneo Upravni odbor te ustanove“, rekao da je sve to definisano Pravilnikom o načinu obračuna isplata zaposlenih u Preškolskoj ustanovi donetim 22. decembra 2014. godine.

- Nije tačno dakle, da je ovaj Pravilnik donet pre dolaska SNS na vlast. U pomenutom Pravilniku korektivni koeficijenti dodatno su povećani, pa pored osnovnih, imamo i dodatne – 10 za pomoćnika direktora i Uredbom povećan za još 20 procenata – tvrdi Matović.

Predsednik Upravnog odbora u to vreme, kaže on, bila je Dušanka Dolamić, „ista osoba zbog koje je direktorka Predškolske ustanove Gabrijela Čmerić dobila rešenje Agencije za bobu protiv korupcije sa preporukom za razrešenje“:

- U rešenju se kaže da je Čmerić, odlučujući po konkursu, od ukupno 26 kandidata koji su ispunjavali uslove, u radni odnos na neodređeno vreme, na radno mesto službenika za javne nabavke, izabrala Albina dolamića, supruga Dušanke Dolamič, predsednice UO koja je povećala korektivne koeficijente 2014. godine. Dakle, nije se to povećanje dogodilo pre dolaska SNS na vlast – konstatovao je Matović.

Nije tačno, kao što tvrdi gradodančelnik, ni to da nisu u pitanju stimulacije, nego samo korektivni koeficijenti, tvrdi Matović, pojašnjavajući da u izveštaju budžetski revizor konstatuje da „pored osnovnih koeficijenata za obračun plate postoje i korektivni, i dodatni koeficijenti, ali i stimulacije“.

- Pročitajte izveštaj revizora, gradonačelniče, jer se u njemu jasno pominje da je „najveća bruto stimulacija od 105.000 dinara isplaćena pomoćniku direktora Predškolske ustanove. Osim toga, i korektivni koeficijenti na koje se vi pozivate – suprotni su članu 56. Zakona o budžetskom sistemu – poručio je Matović.

On je imao zamerku i na konstataciju gradonačelnka da je on došao na tu funkciju tek na polovini (2016.) godine na koju se izveštaj budžetskog revizora odnosi. Prvi čovek „starosedelaca“ smatra da je „takvim izgovorom gradonačelnik Kraljeva pokazao da nema dovoljno hrabrosti, niti autoriteta i da odluke u ovom gradu donosi neko drugi“. Zbog toga su, kaže on, „starosedeoci“ odlučili da se obrate ministru prosvete.

 

- Pripremili smo dopis uz koji ćemo priložiti svu kompletnu dokumentaciju u nadi da će ministar uraditi ono što nije smeo gradonačelnik, koji očigledno nema dovoljno sposobnosti za funkciju koje se prihvatio i preporučujemo mu da proveri da li u „Elektrodistribuciji“ postoji još neko upražnjeno mesto za politikologe – završio je Matović

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Jelena

  Gost - Jelena

  Poštovani gospodine Matoviću, 

  Da li mi, koji nismo rodjeni kraljevčani, možemo ili smemo da komentarišemo Vaše navode?

  • Ime: Jelena
 • Gost - Milocajac starosedeoc

  Gost - Milocajac starosedeoc

  Burazere Matovicu, iskoristi ti foru sa rec starosedeoci, bole te usi..
  Malo udri po vlasti, ipak primas platu za to koju ti gradjani daju a u sustini si ka i drugi..
  Znamo se rode moj..
  Al narod ne zna.. bole te usi..
  • Ime: Milocajac starosedeoc
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  On ima samo zvanje i platu gradonačelnika, veeeliku platu !!!!
  • Ime: Stanar

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     2.7 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C