Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. januar 2018.

Smatramo da mladić koji je nasrnuo na našeg odbornika Vladana Slavkovića i ne pojmi da je instrumentalizovan u atmosferi raspirivanja mržnje, ističu u Lokalnom frontu

Incident, pre dva dana na ulicama Kraljeva i fizički nasrtaj na aktivistu i odbornika Lokalnog fronta (LF) Vladana Slavkovića, rezultat je politike i aktera koji svoje suparnike smatraju izdajnicima, skrećući pažnju sa sopstvenih postupanja koji su protiv interesa ove zemlje, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare, Vladimir Marovič, aktivista i takođe odbornik ove političke opcije u gradskoj skupštini.

Vlast nama nameće krivicu prikrivanjem svoje odgovornosti, smatraju u LF i dodaju kako je “pojednim aktivistima LF ova osoba odranije poznata po izgredima, ali da su do sada bili izloženi samo verbalnim napadima, smatrajući ih izolovanim slučajevima”.

Marović, rekao je, ne smatra da je u pitanju slučajnost i veruje da osoba koja je nasrnula na Slavkovića «i ne pojmi da je instrumentalizovan u atmosferi raspirivanja mržnje».

 

zbog čega zahtevaju od nadležnih da ovaj slučaj što pre reše u skladu sa zakonom.

Vladan Slavković, takođe, smatra da nije napadnut kao privatno lice, već “kao deo ekipe koja jasno upire prstom u one koji prodaju državu, zadužuju je, prave milionske manipulacije i zaista jesu izdajnici”:

- Čovek koji me je presreo pre dva dana imao je krajnje vulgaran rečnik i agresivan nastup i preprečio mi je put govoreći da sam izdajnik. To može da bude onaj koji je potpisao Briselski sporazum, onaj koji je naredio da helikopter sleti u Batajnicu, onaj koji je naredio da se ruši u Savamali, jer su to ugrožavanja ustavnih sloboda, života i kretanja. To nisam ja, ali jasno i glasno pričam ko je to uradio, a svaki put kada LF jasno locira krivca, napadnu nas desničarske organizacije tvrdeći da smo izdajnici srpskog nacionalnog pitanja – kaže Slavković.

U LF ocenjuju da je poslednji incident rezultat šestogodišnje kampanje kojom vlast i pojedini mediji označavaju izdajnicima sve one koji nisu u vlasti.

- Sreća je da sam uspeo da se odbranim, a da je bio neko slabiji – ne bi uspeo. Moj napadač mogao je da bude naoružan, mogao sam da budem i ja. Ulazimo u zonu u kojoj se osećam ugroženo zbog politike koju vodi države i svih onih koji nas stano nazivaju izdajnicima, a dokazano nismo – istakao je Slavković, zahvaljujući se onima koji su mu pružili podršku, istovremeno navodeći da je ona izostala od strane predstavnika vlasti i opozicije koje, kako je rekao, “nije interesovalo ni šta se zaista pre dva dana dogodilo, već su krenuli sa projekcijama po kojima je napadač, čak, žrtva”.

U LF tvrde da je u pitanju čovek koji je poznat policiji i već osuđivan za slična dela, a zamoljeni da prokomentarišu navode da je ovaj događaj u policiji okvalifikovan kao tuča, kažu da “policija ne kategoriše žrtvu i napadača, već samo pribeleže da se to desilo”:

 

- Po savetu prijatelja sam prijavio policiji incident, jer bi da nisam to učinio, ostalo bez ikakvog traga da je taj počinilac nama i ranije verbalno pretio. U Tužilaštu – ja ću morati da dokazujem da nisam izazvao nikakvu tuču, a sve ostalo on – odgovoriio je Slavković, napominjući da je mladić sam sebe predstavio kao člana “Zavetnika”, ali da oni za to, osim njegove tvrdnje – nemaju dokaza.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

8 Comments

 • Gost - Kraljevo

  Gost - Kraljevo

  Vi sto dovoljno rekli o sevi. Kada ste u ovoaj grad doveli Natasu Kandic i zene u crno. Za projekciju porpagandog filma. Izdajnici.
  • Ime: Kraljevo
 • Gost - N.M.

  Gost - N.M.

  Egzaltacija fizičkog i psihičkog nasilja, često je prisutna u učmalim sredinama. Osujetiti strah običnog čoveka po sopsveni život, živote članova svoje porodice i prijatelja, meri se sa apsolutističkim stavovima fašizma.

  U javnosti se prećutkuje i ciljano zanemaruje činjenica da svaki građanin, čije ideje i stavovi nisu u skladu sa idejama i stavovima vladajućih struktura prati, uznemirava, da se zloupotrebljavaju njegovi lični podaci, da se zloupotrebljavaju njegove lične slobode.

  Na nekoj narednoj novogodišnjoj proslavi, kolektiv Opštinskog i Okružnog suda neka, sa punim pravom, naručuje pesme sa naznakom za "SNS" umesto za "kraljicu suda".

  • Ime: N.M.
 • Gost - Kraljevcanin

  Gost - Kraljevcanin

  Ma daj, koga zajebavas, presrela te budala bas takva kao sto si i ti, nego daj brze bolje da od sebe napravis zrtvu zakazi konferenciju, pljujes povlasti iste korake si napravio kao i oni.
  Odmah mediji, odmah si zrtva, dusa mala..
  Svako noc se bijes po kafanama, nista novo nije da se bijes i preko dana, nego avaj da se ubere neki politicki poen na racun toga sto si diletant.
  Ovamo glumite neku intelektualnu elitu i zamajavate malo pametnog naroda koji veruje u vas, znamo se...
  Sramota!
  • Ime: Kraljevcanin
 • Gost - Milojko

  Gost - Milojko

  Slavkoviću vrati pesnicu napadaču
  • Ime: Milojko
 • Gost - Kruška ispod jabuke divljake

  Gost - Kruška ispod jabuke divljake

  Milence, toliko si duhovit i originalan da samo što se ne upiškim od smeha! 
  • Ime: Kruška ispod jabuke divljake
 • Gost - Alkotest

  Gost - Alkotest

  Vladane, ispricaj narodu kako si pod dejstvom alkohola prebio svog druga i kolegu Tozu iz pozorista, bez razloga. Momku od 30 kg si pustio krv iz cista mira. Da cujemo nesto o tome Vladane?
  • Ime: Alkotest
 • Gost - milence

  Gost - milence

  Okliznuo se Slavković na koru od banane
  • Ime: milence
 • Gost - Rajko

  Gost - Rajko

  Slavkoviću, sve što si zakuvao i spremio za večeru, sada i pojedi. Pre nekoliko meseci si u kafani, a gde drugo, fizički napao funkcionera SNS-a bez ikakvog povoda i razloga. Bumerang se uvek vraća onome koji ga baci. Isti si kao i tvoj napadač- bahat, divlji, nekulturan, isključiv....
  • Ime: Rajko

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     2.7 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C