Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. mart 2018.

Pokazali smo da naše priče realizujemo, pa će tako biti i sa zatvorenim bazenom i na terenu ćete moći da vidite da će se bazen graditi i da će Kraljevčani, po projektu, za dve godine imati zatvoreni bazen, poručio je ministar sporta

Prilikom nedavne posete Kraljevu, na zatvorenom sastanku sa gradskim čelnicima, prema našim nezvaničnim saznanjima premijerka Ana Brnabić obećala je pomoć države za izgradnju zatvorenog bazena u Kraljevu. Zbog toga je logično pitanje za ministra omladine i sporta Vanju Udovičića, prilikom njegove današnje posete Kraljevu, bilo – ima li novih momenata koji bi značili da grad na Ibru zaista može da računa  na pomoć Vlade Srbije za realizovanje te investicije?

 

- Tu smo da razgovaramo o izgradnji zatvorenog bazena u Kraljevu, što smatramo kapitalnim projektom za ovaj deo Srbije, za Kraljevo posebno. Želimo svim građanima ove zemlje da omogućimo pravilan i ravnomeran razvoj psihičkih i fizičkih sposobnosti, jer ne treba da postoje razlike između severa i juga, ili istoka i zapada Srbije  - odgovorio je ministar Udovičić.

 

Na novinarsko insistiranje da saznaju nešto konkretnije, ministar sporta i omladine potvrdio je da je ministarka obećala novac iz republičkog budžeta za zatvoreni bazen:

 

- Mislim da ćete odgovor dobiti u našim delima, a ne pričom, jer smo pokazali da sve naše priče realizujemo, pa će tako biti i sa zatvorenim bazenom u Kraljevu. Vaš grad je pokazao inicijativu i jedan je od retkih koji je u svom budžetu predvideo sredstva za realizaciju takvog projekta. Na terenu ćete moći da vidite da će se bazen graditi i da će Kraljevčani, po projektu, za dve godine imati zatvoreni bazen – obećao je ministar Udovičić.

 

U avgustu prošle godine, prilikom obilaska radova na izgradnji tržnog centra koji se u Ribnici nalazi u blizini lokacije na kojoj treba da se gradi zatvoreni bazen, gradonačelnik Predrag Terzić je, upitan za sudbinu zatvorenog bazena, izjavio da za tu investiciju nisu dovoljna sredstva iz gradskog budžeta.

 

- Moje je mišljenje da za nastavak izgradnje bazena nije dovoljno izdvajati sredstva samo iz gradskog budžeta, nego je neophodno novac obezbediti i od republike, ili od donatora. Mi ćemo se truditi da dođemo do sredstava i iz drugih izvora, jer budžet grada Kraljeva ne može da izdrži tako veliki projekat – poručio je tada Terzić. Više o tome pročitajte ovde...

 

Na imendan Kraljeva, 19. aprila 2016. godine, na placu pored nove Hale sportova svečano je obeležen početak radova na izgradnji zatvorenog bazena koji bi, kako je tada najavljeno, trebalo da bude završen za tri godine, ali sem zemljanih radova – drugih nije bilo.

 

 

 

 

 

                        

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Baš lepo, kupaćemo se u novom bazenu praznih stomaka i šupljih đžepova !
  • Ime: Stanar
 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Je l' to beše one godine kada su redovni lokalni izbori u Kraljevu? Pa, rano ste počeli sa izbornim lagarijama.
  • Ime: Dragan Vukadinović
  • Gost - vukadin masni

   Gost - vukadin masni

   Nisi ni ti bio bolji dok si bio na vlasti.
   • Ime: vukadin masni