Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. mart 2018.

Na sutrašnjoj sednici gradske skupštine, posle većnika, i odbornici će glasati o planskim izmenama za prenamenu zemljišta koje je na Ratarskom imanju koristila Poljoprivredno-hemijska škola, a na kojem “Leoni” treba da izgradi svoju fabriku

Komisija za planove grada Kraljeva zasedala je pre dva dana, a jedna od tačaka dnevnog reda bila je razmatranje izmena Plana generalne regulacije „Ratarsko imanje – Grdica“. Na današnjoj, vanrednoj sednici Gradskog veća, uz razmatranje Nacrta odluke o donošenju izmene Plana generalne regulacije „Ratarsko imanje – Grdica“, na dnevnom redu bio je i Predlog rešenja kojim se prenosi pravo javne svojine grada Kraljeva na upisani podzemni vod čelični gasovod „Higijenski zavod – Šeovac“, za potrebe korisnika JP „Srbijagas“ Novi Sad.

- Doneli smo izmenu Plana generalne regulacije Ratarskog imanja, čime je omogućena u Kraljevu još jedna velika investicija, jer će na imanju koje je do sada koristila Poljoprivredno-hemijska škola biti izgrađena fabrika „Leoni“, četvrta fabrika ove nemačke kompanije u Srbiji, najveća fabrika „Leonija“ u ovom delu Evrope i najveći proizvodni pogon u Kraljevu – kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Već sutra će biti održana vanredna sednica gradske skupštine, sa jednom tačkom dnevnog reda, kako bi u roku (do sredine marta), koji su gradski čelnici obećali predstavnicima „Leonija“, bila usvojena izmena ovog planskog dokumenta. rekao je gradonačelnik objasnivši da je dogovoreno da izmena bude urađena do sredine marta 2018. godine.

Vanredna sednica Gradskog veća zakazana je po hitnoj proceduri, a jutros je i održana, bez prisustva medija koji, kako se ispostavilo, zbog tehničke greške nisu dobili poziv za današnju sednicu.

Druga tačka današnje sednice Gradskog veća ticala se prenosa vlasništva nad zemljištem na kome će „Srbijagas“ završiti gasovod. Ovaj gasovod će koristiti takođe novi investitor u Kraljevu - turska „Taj grupa“, koja je kupila bazu nekadašnjeg „Autotransporta“.

- Na ovaj način pokazujemo da grad Kraljevo brine o privredi, da nastoji na svaki način da poboljša privrednu situaciju na svojoj teritoriji kako bi što veći broj Kraljevčana dobio posao - rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić nakon sednice Veća.

On je za četvrtak 22. mart najavio i redovnu sednicu gradske skupštine.    

Foto: zvaničan sajt Gradske uprave grada Kraljeva                                             

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments