Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. mart 2018.

Zamislite da domači privrednici od države imaju makar deo uslova kakav Srbija ima prema stranim investitorima, od kojih će jedan, uz sve pogodnosti, fabriku graditi na 1,2 kilometra od samog centra Kraljeva, negodovala je danas opozicija

Kritike opozicije na današnjoj sednici gradske supštine u Kraljevu, osim na iznošenje stavova da se Poljoprivrednoj školi „otima“ deo zemljišta, čiji učenici ubuduće neće moći da koriste zemljište koje su koristili za obavljanje prakse, bile su usmerene i na strah da se, na mala vrata, stvaraju uslovi da neki pribilegovani investitor na tom mestu možda podigne i stambene zgrade, ali i na tvrdnje da se i u Kraljevu ponavila situacija da država Srbija daleko povoljnije uslove stvara za strane investitore, nego za domaće.

Predrag Voštinić (odbornička grupa Lokalni front) navodi da oni podržavaju otvaranje novih fabrika u Kraljevu, ali da se kao i uvek, kada se nađe ovakvo rešenje, kao što je sada Ratarsko imanje, postavlja pitanje kako se neko toga nije ranije setio.

- Naravno da se setio, ali jasno je da je to izrazito vredno imanje, koje je bilo deo važnog kulturno-istorijskog kompleksa, a sada će to prestati da bude. Neodgovornost svih dosadašnjih vlasti  prema razvoju ovog grada dovela je do toga da ćemo imati fabriku na 1,200 metara od strogog centra grada i da su naši ljudi spali na to da motaju kablove, sa svim onim uslovima koje će država uložiti u stranu investiciju, a koje nijednom domaćem privredniku neće moći da obezbedi , to je najveći problem – oštar je Voštinić.

Strani investitor, slaže se i Zoran Čvorović iz odborničke grupe „Dveri“, dobiće sve: subvencije za svako radno mesto i ostale povlastice o kojima mogu samo da sanjaju naši privrednici:

- Iskustvo govori da su strani investitori najvarljiviji, jer oni idu za profitom i niko vama ne može da garantuje da će, sutra, kada sve prilagodite njemu, on tu i ostati. Strani investitor plaćaće po povoljnijim uslovima komunalije, a u svojoj zemlji koristi najpovoljnije kredite, a banke iz njihovih država, ovde kod nas, našim privrednicima daju najnepovoljnije kredite. Zamislite šta bi bilo sa domačim privrednicima, sa „Radijator inženjeringom“, „Amigom“, „Girom“, da su od države imali makar deo snishodljivog razumevanja kakav Srbija ima prema stranim investitorima – pita se Čvorović.

Sa danas usvojenom odlukom stiču se uslovi da nemačka kompanija „Leoni“, koja proizvodi kablove za automobilsku industriju, pod uslovom da zemljište kupi, dobije lokacijsku dozvolu za izgradnju fabrike, a potom i građevinsku.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Boki

  Gost - Boki

  Domaći ,,privrednici,,su uglavnom nastali pijavičarenjem u društvenim preduzećima,ne cene sopstvenu naciju,ne cene rad,smatraju da oni hrane radnika ,sindikalno organizovanje strogo zabranjuju,kupuju nove automobile,plate daju u određenom iznosu pa posle teraju radnike da im vrate deo, ,nagrade ako treba I međunarodne  I razmecu se na sve stran,njihoi bahati potomci su bliski sa kriminalcima I političarima tako da je svaka strana firma dobro došla
  • Ime: Boki
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Sve će da daju samo da bi pričali kako su doveli strane investitore, robovlasnike.
  • Ime: Stanar