Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. mart 2018.

Strateški plan komunalne policije u Kraljevu za narednih pet godina danas nije usvojen, a protiv su glasali i odbornici vladajuće koalicije, zato što se ispostavilo da je velikim delom on isti kao dokument usvojen prošle godine u Somboru

Kada je šef odborničke grupe Lokalnog fornta (LF) Predrag Voštinić na današnjoj sednici gradske skupštine u Kraljevu, za govornicom izjavio kako neće da raspravlja, predlaže izmene i dopune ili da glasa za dokument komunalne policije Sombora, nikome u sali nije bilo baš najjasnije o čemu se radi. Ipak, ubrzo je pojašnjeno da je pripremajući se za sednicu gradske skupštine i tačku dnevnog reda koja se odnosila na davanje saglasnosti na Strateški plan komunalne policije grada Kraljeva, odbornik LF Nikola Adžić, tražeći dokumente strateških planova drugih lokalnih samouprava, naišao na jedan koji, kažu u LF, „nije ni bolji, ni gori od kraljevačkog, jer je isti“.

- Taj isti dokument donela je skupština grada Sombora 22. novembra 2017. godine i on u više od 80 odsto sadržaju dpkumenta danas ponuđenog na usvajanje skupštini u Kraljevu – kaže Predrag Voštinić, napominjući da nisu promenjeni ni naslov dokumenta, misija, ili vizija, osim što je reč Sombro zamenjena rečju Kraljevo.

Voštinić kaže da je najčudnije da se onaj ko je u Kraljevu radio na ovom dokumentu nije potrrudio da ovaj strateški plan „lokalizuje“ izveštajima i analizama, koje bi bile rezultat istraživanja na području Kraljeva.

- Čak je i analiza stanja, koja je uslov za rad komunalne policije, prepisana iz strateškog dokumenta komunalne policije u Somboru. Na identičan način opisani su uzroci nezaposlenosti i lošeg ekonomskog položaja građana – kaže Voštinić, pojašnjavajući da je predsednik gradske skupštine najpre reagovao primedbom da su „odbornici LF izgleda previše dokoni, čim imaju vremena da čitaju takve planove“, ali da se odmah potom, uvidevši grešku, izvinio i pozvao odbornike vladajuće većine da glasaju protiv ove odluke, napominjući da će i sam to učiniti i pozvati na odgovornost one koji su do toga doveli, jer „ne želi da učestvuje u stvaranju plagijata“.

Kod glasanja za ovu tačku dnevnog reda, tako se i dogodilo, jer se protiv usvajanja dokumenta izjasnilo svih 48 prisutnih odbornika, iako se sa predlogom za usvajanje petogodišnjeg strateškog plana komunalne policije u Kraljevu prethodno saglasilo Gradsko veće.

Nenad Marković, predsednik gradske skupštine za portal Krug kaže da jeste konstatovao da su u planu isti uvodni i zaključni deo, kao i analiza stanja.

- Sa govornice sam rekao da su u pravu, zahvalio se gospodinu Voštiniću što je pronašao takvu grešku. To da su „verovatno dokoni“ bio je politički odgovor na ono za šta nismo bili spremljeni, ali smo onda uvideli da su bili u pravu. Nećemo nikada dozvoliti da se nešto slično ponovi, garantujem –  poručio je Marković. 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Andro

  Gost - Andro

  Ogorčeni građanu zar ne bi pre "ugasio" gradsko veće koje po komandi usvaja ovakav strat. plan i druge strateške stvari o kojima nema blage veze 
  • Ime: Andro
 • Gost - Centar grada

  Gost - Centar grada

  Oni samo trose nas novac i nista vise. Nisu sposobni da uklone nelegalnu parking rampu na keju nekoliko godina. Naprave zapisnij, izdaju nalog da se ukloni i nikad je ne uklone. Mozda bi komunalce trebalo angazovati kao pomoc cistoci da barem bude neke vajde od njih... 
  • Ime: Centar grada
 • Gost - Ogorčeni građanin

  Gost - Ogorčeni građanin

  Zar vam sad nije jasno da je ulaganje u komunalnu policiju bacanje para. Em ništa ne rade, em se bave plagijatom. Ni toliko nisu sposobni da naprave  program svog rada! Sramota. Ozbiljno razmislite o gašenju ovih lezilebovića, zvanih komunalna policija.
  • Ime: Ogorčeni građanin