Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. mart 2018.

Sredstva će biti usmerena za završetak radova na krovnom pokrivaču Mašinsko-tehničke škole, za usluge čišćenje snega mehanizacijom fizičkih i pravnih lica na udaljenim područjima i za izmeštanje vozila iz baze nekadašnjeg „Autotransporta“

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneto je Rešenje o korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve u iznosu od 1.764.864,00 dinara za završetak radova na krovnom pokrivaču Mašinske tehničke škole „14. oktobar“ Kraljevo.

U ovoj školi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zajedno sa gradom Kraljevom sprovodi projektat energetske efikasnosti, a za kompletan završetak krovnog pokrivača, pred početak građevinske sezone obezbeđena su neophodna sredstva.  

Po Rešenju o korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve, 788.700 dinara izdvojeno je za usluge angažovanje teške mehanizacije na raščišćavanju puteva od snežnih nanosa za januar 2017. godine, što je učinjeno na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije grada Kraljeva.

Kako je obrazloženo, u udaljenim krajevima grada, gde se ne može lako koristiti mehanizacija javnih preduzeća, pogotovu kada sneg neprestano veje, angažovana je mehanizacija od domaćinstava, fizičkih lica koja žive na tom području i pravnih subjekata, kako bi na brži i efikasniji način obavljen posao.

Takođe, iz tekuće budžetske rezerve biće izdvojeno 460.000,00 dinara za izmeštanje 36 autobusa, jednog putničkog vozila marke „jugo“ i jednog vatrogasnog vozila na lokaciju u Adranima, koja su ostala na placu baze „Autotransporta“ nakon javnog nadmetanja za kupovinu ovih vozila.

- Ova vozila će biti prebačena na lokaciju stočne pijace u Adranima, a nakon toga će biti organizovana njihova prodaja. Mislim da ćemo naći zainteresovane pravne subjekte koji će ovaj posao i obaviti. Grad ne garantuje bezbednost ovih stvari. Obavezali smo se da ih prevezemo, da ih skladištimo, ali za obezbeđenje ovih stvari garantuju ljudi iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika – pojasnio je posle sednice Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments