Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. april 2018.

Predstavnici udruženja “Otpisani 2014” smatraju da udruženja najosetljivijh kategorija stanovništva, bolesnih i hendikepiranih, nisu smela da ostanu bez sredstava, dok su, kako tvrde, ona bliska vlastima – podržana na konkursu

Rešenje o dodeli sredstava udruženjima građana ima elemente nepotizma i sukoba interesa, tvrdi Miroljub Baković, predsednik udruženja “Otpisani 2014”.

- Šef Kancelarije za mlade, Viktor Cvijić, zastupnik je udruženja Centar za aktivizam koje je na konkursu dobilo 350.000 dinara, a nezvanično, on stoji i iza Omladinske mreže Kraljeva koja je dobila 400.000 dinaratvrdi Baković, prozivajući zbog ovakve dodele sredstava pomoćnika gradonačelnika Nikolu Radevića i većnika Vladimira Lazarevića koji su bili u Komisiji  i gradonačelnika Predraga Terzića koji je Komisiju imenovao.

“Otpisani” u tome vide i sukob interesa, jer je, navode, Viktoru Cvijiću poslodavac Gradska uprava. Baković je, upoređujući iznose, naveo da je na konkursu, Zavičajno društvo Kraljevo dobilo deset puta manje novca od Centra za aktivizam, odnosno 35.000 dinara, da je Udruženje građana za pomoć umereno i mentalno nedovoljno razvijenoj deci dobilo 40.000 dinara, a Udruženje obolelih od multiple skleroze Raškog okruga – 55.000 dinara.

Dugačak je spisak i udruženja bolesnih i hendikepiranih čiji projekti nisu podržani, nastavlja Baković, smatrajući da to nije smelo da se dogodi. On kaže da su odbijeni “navodno, zbog nepotpunih prijava”, iako u rešenju o dodeli sredstava stoji obrazloženje pored svakog projekta i objašnjenje zbog čega nije mogao da dobije sredstava.

Iz budžeta grada ove godine nisu podržani projekata Društva za cerebralnu i dečju paralizu, Društvo za borbu protiv raka “Kraljica jelena Anžujska”, Udruženje osoba sa invaliditetom, kraljevačko Udruženje za pomoć osobama sa autizmom i Udružnenje “Ikonopis” koje se bavi edukacijom lica sa posebnim potrebama.

- Nesumnjivo je da se radi o klasičnoj otimačini, da bi novca bilo dovoljno za stranačke prijatelje, rođake i funkcionere i udruženja – smatra Baković, istićući da je najviše sredstava (590.000 dinara) na ovom konkursu dobilo Udruženje likovnih i primenjenih umetnika grada Kraljeva, čiji je zastupnik član SNS Ivan Milunović.

- Slikari su dobili 140.000 dinara više nego Udruženje distrofičara, 230.000 više nego Savez slepih, 280.000 dinara više nego Savez gluvih i nagluvih, 320.000 više nego Udruženje ratnih vojnih invalida i 350.000 više nego Udruženje paraplegičara… - pobrojao je Baković, navodeći da je to za njega razlog da pomenute funkcionere pozove da podnesu ostavke.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Zagorka

  Gost - Zagorka

  Jednom je ovde neko napisao da nije Matovica i Bakovica mi posteni gradjani ne bi znali sta se radi u Kraljevu.Apsolutno se slazem.Samo napred,i jedino strahujem da mozda sns nece da POKUSA DA IH KUPI,VERUJEM DA SU POSTENI LJUDI.
  • Ime: Zagorka
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Alo Otpisani, dobićete i vi po koju vaspitnu ! Strašno je šta sve trpimo.
  • Ime: Stanar