Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. maj 2018.

Postoje proceduralni problemi oko osnivanja Centra lokalnih usluga u Kraljevu, jedan od njih su licence, a drugi problem će biti rešen kroz određivanje osnivačkog uloga nove ustanove na sutrašnjoj sednici gradske skupštine

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je i usvojen predlog za izmenu i dopunu dnevnog reda sutrašnje sednice skupštine grada Kraljeva, da se uvrsti tačka vezana za davanje saglasnosti na izmene i dopune Statuta centra lokalnih usluga.

- Postoje određeni proceduralni problemi oko osnivanja Centra lokalnih usluga, jer je neophodno predvideti određeni osnivački ulog, a ostaje još jedan problem koji se tiče određenih licenci. Imamo mišljenje Ministarstva rada i socijalne politike koje je drugačije u odnosu na stanovište Privrednog suda u Kraljevu. Imamo i uporednu sudsku praksu koja pokazuje da je u jednom drugom mestu osnovan Centar lokalnih usluga, takođe rešenje Privrednog suda na isti način koji su predvideli naši administrativci – pojasnio je posle sednice Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, koji je izrazio uverenje da će problem ubrzo biti rešen, ulaganjem žalbe ili nekim drugim rešenjem.

Centar lokalnih usluga, dodao je gradonačelnik, mora da vbude osnovan kako bi grad povukao sredstva koja su mu za tu namenu opredeljena od strane Ministarstva rada i socijalne politike.

Većnici su danas razmatrali i brojne žalbe građana na različita rešenja, uglavnom Odeljenja za inspekcijske poslove u okviru Gradske uprave.

- Trudimo se da svaki put kada vidimo da su građani u pravu i kada vidimo da pozitivni pravni propisi, zakoni i odluke to dozvoljavaju, izlazimo im u susret. Međutim, često i sami građani znaju da nisu u pravu, ali podnose žalbu, jer očekuju da na taj način imaju nekoliko dodatnih meseci da postupe po rešenju, dok se žalba razmatra – kaže gradonačelnik Kraljeva, ističući da ima onih koji pokušavaju da tri-četiri puta tokom godine dobiju socijalnu pomoć od grada, dok sa druge strane ima mnogo onih kojima je socijalna pomoć neophodna, a nikada je nisu tražili.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments