Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. maj 2018.

Zanima nas pravi razlog zbog kojeg stoji katanac na kapiji aerodroma, poručuju u Gradskom doboru Demokratske stanke i ocenjuju da je odluka Gradskog veća o dodeli sredstava za sufinansiranje medijskih projekata u Kraljevu - skandalozna

Zahtev za otvaranje aerodroma „Morava“, što se tiče Demokratske stranke – ne zastareva, poručeno je danas na konferenciji za novinare u sedištu Gradskog odbora te stranke u Kraljevu. Oni, prema rečima Zorice Stamenković, članice Gradskog odbora, svoja pitanja upućuju vladi i lokalnoj vlasti od kojih traže da im predoče glavni razlog zbog kojeg se aerodrom „Morava“ u Lađevcima ne otvara i za civilni saobraćaj.

Objašnjenja, obrazloženja, mnogobrojna neispunjena obećanja o datumima otvaranja aerodroma, kao i nedostatak produktivnog delovanja, kako je rekla Stamenković, navode ih na neka pitanja:

- Kada je 2012. Srspka napredna stranka preuzela vlast, svi radovi na aerodromu su stali. Od tada slušamo najave ministarke Mihajlović kako će to biti ove, naredne ili neke druge godine, mišljenja stručnjaka da aerodrom nije ekonomski održiv, ali – ako nije isplativ, zašto vlada ne kaže da je prethodna vlada pogrešila u proceni? Ako nije isplativ, zašto je Vlada Srbije 30. januara 2016. godine osnovala preduzeće „Aerodrom Srbija“ sa primarnim ciljem da stavi „Moravu“ u pogon? – postavila je pitanje Stamenković.

Ona je podsetila da je to preduzeće imalo osnivački ulog od 150.000 dinara, a onda ga je Vlada Srbije dodatno finansirala sa 10 miliona dinara. Posle godinu dana „Aerodromi Srbije“ dali su izjavu u naaktivnosti, zbog čega preduzeće nije imalo obavezu prilaganja finansijskog izveštaja, a u 2017. poslovali su sa gubitkom od 4.500 dinara.

- Preduzeće, dakle, i dalje postoji, zašto ako ovakvi aerodromi nisu ekonomski isplativi?Osim toga, pošto ne možemo da dođemo do ugovora o koncesiji za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, treba li da čekamo 25 godina da dođemo do odgovora na pitanje da li smo kao region zahvaćeni nekim uslovljavanjem zbog te koncesije. Kao treće, ali ne i najmanje važno, ako ovakvi aerodromi nisu isplativi, zašto u aerodrom Rosulje, grad Kruševac ulaže ogroman novac, pokušavajući da ga osposobi za kargo saobraćaj koji je trebalo da se odboja iz Laževaca? – pitala je Stamenković.

Kako je navela, traže samo zvanične odgovore, od lokaklnih ili republičkih vlasti, Stamenković je podsetila i da je terminal 2012. godine potpuno opremljen.

- Naš je zadatak da vlast podsećamo da aerodrom postoji i da treba da bude otvoren, jer bi to bila značajna injekcija ekonomiji celog regiona – ocenila je Stamenković.

Prema mišljenju kraljevačkih demokrata, jučerašnja odluka Gradskog veća o raspodeli sredstava za sufinansiranje medijskih projekata je skandalozna.

- Gradsko veće direktno je prekršilo i Ustav, diskriminišući, kako medije, tako i građane, pa u ovom gradu svi koji misle drugačije na vlast nisu više građani drugog reda, vež petnaestog, dvadesetog reda – smatra Stamenković, izražavajući žaljenje što na medijskom tržištu ne postoji, kako je rekla, lojalna konkurencija.  

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments