Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

14. maj 2018.

„Aktuelna lokalna vlast u Kraljevu smatra da je budžet njihov i da sredstva mogu da dele po sopstvenom nahođenju, a da istovremeno nema rezultata njihovog rada“, smatraju u najvećem delu kraljevačke opozicije i zahtevaju smene

Na današnjoj, zajedničkoj konferenciji za novinare, predstavnici najvećeg dela kraljevačke opozicije najavili su da će tražiti smenu gradonačelnika Kraljeva i članova Gradskog veća, predsednika Gradskog odbora SNS i načelnika Raškog upravnog okruga Nebojše Simovića, kao i poništenje odluke o raspodeli sredstava za medije u Kraljevu. U ime svih govorio je Ivan Matović, predsednik  udruženja Starosedeoci Kraljeva i okoline, napomenuvši da iza ideje protesta stoje članovi 13 opozicionih stranaka (Srpski pokret „Dveri“, Demokratska stranke, Demokratska stranka Srbije, Udruženje Starosedeoci Kraljeva i okoline, Pokret za Kraljevo, Srpska sloga, Socijaldemokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Nova Srbija, Dosta je bilo, Zdrava Srbija i udruženje „Otpisani 2014.) a da protest ima podršku nezadovoljnih radnika bivših giganata, udruženja građana, sportskih klubova, medija i svih ostalih nezadovoljnih građana.

- Aktuelna lokalna vlast nema rezultate, a samo tokom poslednjih par meseci imali smo prilike da vidimo kako se raspolaže novcem svih građana. Česta smo tema državnih medija i društvenih mreža na kojima se Kraljevo pominje sa podsmehom, smatramo takođe da je raspodela sredstava udruženjima građana i sportskim klubovima urađena po partijskoj osnovi i rodbinskim vezama, a kap koja je prelila čašu je raspodela medijima – pojasnio je Matović, nazvavši raspodelu sredstava iz gradskog budžeta za sufinansiranje projekata od javnog značaja „pokušajem gašenja televizija koje su dozvolile da se kod njih čuje i neko drzgačije mišljenje“. Predstavnici opozicije danas su istakli da neće dozvoliti da im se zabrani sloboda govora zbog čega su za sredu 16. maj u 19 časova najavili zajednički protest na Trgu srpskih ratnika.

- Posle toga donećemo odluku da li će protest biti svakog dana ili jednom nedeljno, jer ne želimo da potonemo u medijski mrak u kojem građani Kraljeva neće imati priliku da saznaju da u Kraljevu postoji i neko  drugi osim Srpske napredne stranke – poručio je Matović.

U Kraljevu, dodali su danas prisutni predstavnici kraljevačke opozicije, 70.000 ljudi nije glasalo za Srpsku naprednu stranku zbog čega, kako su poručili, ti građani imaju pravo da čuju i za neke druge političke opcije.

Protest je, kako su najavili prijavljen za sredu, kao i za četvrtak 17. i petak 18. maj, a organizatori čekaju odgovor Policjske uprave Kraljevo.

Na društvenim mrežama su, kako su naveli, objavili pravila ponašanja učesnika protesta, a imaju organizovanu i redarsku službu.

- Od incidenata se unapred ograđujemo, nećemo ometati ni saobraćaj, jer neće biti šetnje gradskim ulicama, samo želimo da kao građani svoje neslaganje sa radom aktuelene lokalne vlasti izrazimo na miran naćin i da se tako i raziđemo na kraju protesta – poručio je Ivan Matović.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Danica

    Gost - Danica

    Ovde prepoznajem istaknute Matovica i Bakovica,koji su poznata lica i veliki borci za istinu.Ostale ne poznajem,verovatno su iz drugih politickih stranaka.ZELIM VAM PUNO SRECE
    • Ime: Danica