Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. maj 2016.

Zbog čega članovi iz stalnog saziva Gradske izborne komisije ne upoznaju javnost sa svojim zaradama, pitaju aktivisti Lokalnog fronta

 

Isplate naknada za rad u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK)i biračkim odborima, u stalnom i proširenom sastavu zaokupile su pažnju javnosti posle 24. arila, a za tu svrhu iz gradskog budžeta izdvojeno je 7.188.700 dinara ili oko 58.335 evra. Članovi GIK, koji su, u ime Lokalnog fronta bili u proširenom sastavu ovog tela, primili su 84.000 dinara, od čega je 60.000 dinara bila fiksna naknada.

Predstavnici Lokalnog fronta javno su danas postavili pitanje na konferenciji za novinare – zbog čega članovi iz stalnog saziva GIK ne upoznaju javnost sa svojim zaradama po ovom osnovu, jer su te naknade finansirane iz budžetskih sredstava i zbog čega još uvek nisu isplaćene dnevnice svim članovima biračkih odbora, tj. kontrolorima ili čuvarima kutija?

„Ova isplata je delimično obavljena, a zašto još nisu svi isplaćeni zanima sve koji su u ime različitih stranaka, pokreta i organizacija nadzirali izborni proces“, rekao je Vladimir Marović, jedan od ukupno pet budućih odbornika Lokalnog fronta (još i Zorica Šćepanović, Predrag Voštinić, Branislav Seničić i Vladan Slavković).

Konstitutivna sednica gradske skupštine zakazana je za 16. jun, a u Lokalnom frotu smatraju da u gradu u kojem je privredna aktivnost gotovo zamrla,  bar oni koji donose odluke treba da pokažu ažurnost i da svojim angažmanom daju primer vođenja brige za grad.

„Bez obzira što su zakonski rokovi za sazivanje sednice zaista ispoštovani, nije ispoštovana želja građana da imaju odgovorne organe lokalne samouprave koji bi što pre pristupili svojim dužnostima“, naveo je Marović.

Aktivisti Lokalnog fronta podsetili su na rušenje privatnih objekata u beogradskoj Savamali, koje su pod okriljem noći izvršili ljudi sa fantomkama na licima.

O tom kriminalnom činu država ćuti, ali je pre 10 dana u Beogradu organizovan protest na kojem je učestvovalo oko 5.000 ljudi. Novi protest tim povodom u Beogradu zakazan je za 25. maj u 18 časova.

„Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ preuzela je zadatak da građanima ukaže na bahato i nepravično postupanje samih vlasti, koje su se oglušile na vandalski čin koji je neke ljude ostavio bez imovine, zbog čega i mi pozivamo građane da tog dana budu ispred skupštine grada Beograda“, poručuju aktivisti Lokalnog fronta.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Marijana Mara

    Gost - Marijana Mara

    Koliko Marijana u ovoj zemlji :-)! Konferencija preneta odlicno što ne mogu reci za kolege novinare sa RTKV koji su sa malicioznim namerama preneli da su svi clanovi odbora ispred Lokalnog fronta isplaceni, kao i da su clanovi izborne komisije dobili PO 84000, a ne ukupno!
    • Ime: Marijana Mara