Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. jun 2018.

Protest najvećeg dela lokalne opozicije, umesto kao do sada u sredu, biće održan u petak 8. juna, najavili su predstavnici Organizacionog odbora, ocenjujući da je potreban zajednički nastup svih kojima u ovom sistemu nije dobro

Članovi Organizacionog odbora protesta koji su do sada tri puta održani u Kraljevu saopštili su danas da će protest ove nedelje, umesto u sredu, biti održan u petak 8. juna, a kao razlog su naveli najavu održavanja, baš u petak, protesta širom Srbije zbog poskupljenja goriva, odnosno zbog podizanja akciza.

U petak u 17 časova 8. juna i narednih dana, dok cena goriva ne bude snižena, prema inicijativi koja kao cirkularna poruka kruži društvenim mrežama, građani treba da izazovu jednosatni zastoj saobraćaja, a osim toga, kako je istakao Ivan Matović, predsednik udruženja građana «Starosedeoci Kraljeva i okoline» protestu u petak će se pridružiti i malinari.

Matović je pozvao sve bivše radnike kraljevačkih fabrika koja više ne rade, da se u velikom broju pridruže protestu koji će na Trgu srpskih ratnika biti održan u petak 8. juna u 19 časova.

- Neka prestanu da se javljaju na društvenim mrežana, već neka dođu da na protestu izraze svoje nezadovoljstvo, jer je to jedino mesto na kojem može biti efekta za naše zahteve: smena gradonačelnika Kraljeva i članova Gradskog veća, smena načelnika Raškog okruga i poništenje odluke o raspodeli sredstava medjima, udruženjima građana i sportskim klubovima – rekao je Matović.

On je ocenio da je «besmisleno više da svi protestuju sami, u grupicama i da organizuju proteste koji nemaju nikakvog efekta. Petak je, prema mišljenju Matovića, prilika da se svi okupe bez stranačkih obeležja, svako sa svojim zahtevima i da izraze svoje nezadovoljstvo, kako bi protest imao efekta. On je izneo i svoja očekivanja da građana Kraljeva na trgu treba da bude par hiljada, kako bi se «nešto desilo posle tog protesta, a ne da radnici bivših giganata, izolovano, samo za sebe pokušavaju da reše probleme».

- Dođite svi zajedno, podržite jedni druge, podržite medije, neće se znati da ste organizovali bilo kakav protest ako nam ugase televizije – poručio je Matović, koji je na pitanje hoće li protesti biti nastavljeni i posle petka, odgovorio da će o tome odlučiti Organizacioni odbor, ali da protesti sigurno neće biti prekinuti.

Kako je pojasnio, postoje ideje da protesti budu održavani na nekim drugim mestima: ispred zgrade Gradske uprave u radno vreme ili na glavnoj autobuskoj stanici u Kraljevu, ali će o tome organizatori protesta odlučivati posle petka 8. juna. Do kraja semice, prema najavi Matovića, lokalnim vlastima će biti predati i zahtevi u pisanoj formi. Ljubiša Jovašević, predsednik Pokreta za Kraljevo, izjavio je da u zahteve treba pridružiti i dekriminalizaciju grada :

- Odavde ide i podrška međunarodnim teroristima koje policija u Nemačkoj i Francuskoj hapsi sa falsifikovanim dokumentima – tvrdi Jovašević.

Šetnja tokom protesta nije planirana, ali je previđeno da se učesnici protesta, tokom njegovog trajanja, prebace do prostora na Trgu Jovana Sarića, ispred zgrade Gradske uprave.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments