Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. jun 2018.

Članovi Gradskog veća u Kraljevu saglasili su se oko predloga kojim se menja i dopunjava Odluka o budžetu za 2018, kao i oko izmena Programa uređivanja građevinskog zemljišta, pa ova dva dokumenta čekaju još saglasnost lokalne skupštine

Kraljevo je na kraju prošle godine, prema završnom računu imalo neraspoređenih više od 79 miliona dinara na svom budžetskom računu. Ta sredstva preneta su u ovu budžetsku godinu, a članovi Gradskog veća u Kraljevu na današnjoj sednici usvojili su predlog koji će se naredne sedmice naći pred odbornicima gradske skupštine. Ovim predlogom se ta sredstva raspoređuju korisnicima budžeta. Za prvih pet meseci ove godine, prihodi u gradskom budžetu realizovani su sa više od 49 procenata što, prema mišljenju gradonačelnik Kraljeva Predraga Terzića pokaztuje da je ovogodišnji budžet dobro planiran.

- U  prošloj godini grad je prihode realizovao 92 odsto, a rashode sa 85 procenata u odnosu na planirano, a sredstva preneta iz 2017. iskoristićemo za realizaciju planova koje smo prikazali izmenama i dopunama Odluke o budžetu – kaže Terzić, najavljujući da će konačnu odluku o rebalansu doneti odbornici na sednici gradske skupštine naredne nedelje.

Kako je dalje pojasnio, rebalansom budžeta predviđeno je povećanje prihoda po nekoliko osnova: od donacije slovenačkog Centra za međunarodnu saradnju i razvoj (do sada 30 miliona dinara) za projekat “Rekonstrukcija javne rasvete u Kraljevu”, a do kraja 2018. još toliko.

- Takođe, očekujemo da ostvarimo i nov prihod od 60 miliona dinara na osnovu prodaje zemljišta za izgradnju ritejl parka u Ribnici. Imali smo i velike transfere od drugih nivoa vlasti, više od 40 miliona dinara u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja, a tu su i sredstva, koja su u grad pristigla za odobrene projekte Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a koje finansiraju Ministarstvo kulture i Ministarstvo rada i zapošljavanja – naveo je Terzić, ističući da lokalna samouprava očekuje i veći priliv sredstava u oblasti izvornih prihoda grada o čemu će, kako je rekao, detaljnije govoriti na sednici gradske skupštine.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojene su i izmene Plana generalne regulacije naselja Ribnica, kojima su predviđeni urbanistički uslovi neophodni za početak izgradnje stanova za snage bezbednsoti u Voćarevim livadama (povećani su spratnost i indeks izgrađenosti):

- Takođe, omogućili smo i dve investicije u  Kraljevu: izgradnju ritejl parka pored nove Hale sportova u Kraljevu, a takođe I izgradnju ritejl parka na Žičkom putu, neposredno uz kasarnu Vojske Srbije – obrazložio je gradonačenik Kraljeva.

foto: Zoran Ljubojević

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments