Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. jun 2018.

Transferna sredstva Kraljevu iz budžeta Srbije privremeno su ukinuta uglavnom zbog duga mesnih zakednica prema EPS snabdevanju, ali grad je uplatio najveći deo duga od oko 1.200.000 dinara, pa u lokalnoj vlasti očekuju da transferi uskoro krenu

Dve trećine gradova i opština u Srbiji u jednom trenutku se suočilo sa problemom ukidanja transfernih sredstava od republike, ali grad Kraljevo nema velike probleme, zato što imamo sredstva deponovana u tri banke, kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić upitan da li Kraljevo ovih dana zaista ima problem sa likvidnošću.

- Odlučili smo se za disperziju rizika, jer tako sredstva možemo da povučemo u svakom trenutku, a do problema je došlo zbog toga što neodgovorni predtavnici mesnih zajednica nisu plaćali neke račune, pre svega one za utrošenu električnu energiju prema EPS snabdevanju, što je posledično izazvalo blokadu trasfernih sredstava – pojašnjava gradonačenik Kraljeva.

U pitanju je, dodaje on, dug mesnih zajednica prema EPS snabdevanju od oko 1.200.000 dinara.

- Imali smo probleme u komunikaciji sa Trezorom koji na vreme ne prihvata različite naše uplate, ali smo nakon kontakta sa Beogradom slali dokaze o uplatama elektronskim putem, kako bi oni te uplate prikazali i umanjili iznose zbog kojih su bili blokirani transferi gradu – tvrdi Terzić, napominjući da je Kraljevo uplatilo najveći deo duga, zbog čega očekuje da će uskoro krenuti tranferi sredstava iz republičkog budžeta.

Nije bilo kašnjenja plata zaposlenih u Gradskoj upravi, nije bilo kašnjenja ni po pitanju obaveza gradskog budžeta prema javnim preduzećima, ni prema onima koji su obavljali poslove za grad Kraljevo.

- U odnosu na uobičajeni period isplate, kasne jedino odborničke naknade, to je tačno, ali – budući da se ne radi o platama, smatram da odbornici mogu da sačekaju neko vreme, danas je tek 25. u mesecu, smatram da to nije baš toliko strašno – prokomentarisao je gradonačelnik Kraljeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments