Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. jul 2018.

“Treba stalno da zahtevamo poboljšanje svog položaja, ali ne tako što će nas neodgovorni pojedinci pretvoriti u masu ili kvorum za štrajk”, poručuju u saopštenju Kolegijum glavnih sestara i Udruženje medicinskih sestara, babica i tehničara  

Reagujući na štrajk upozorenja održan 3. jula ispred Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu, Kolegijum glavnih sestara i Udruženje medicinskih sestara, babica i tehničara ove bolnice, poslali su medijima saopštenje u kojem, između ostalog, navode:

Na pomenutom skupu su medicinske sestre i tehničari predstavljeni kao zaposleni bez svog stava i vizije.

Oštro protestujemo zbog načina na koji su zloupotrebljeni pravo na štrajk i pravo na javno izražavanje svog stava.

Predstavnici OO Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije (SMST) stavili su se tog dana u službu Sindikata lekara i farmaceuta (SLF), zaboravivši da moraju izneti probleme kojih ima, a tiču se medicinskih sestara i tehničara.

Kolegijum glavnih sestara, kao i Udruženje medicinskih sestara i tehničara, i te kako vode računa o tome kako će biti predstavljeni široj zajednici i veoma su zabrinuti zbog toga kako su tog dana predstavljene medicinske sestre.

Razlog protesta u najavi bio je primena Akta o proceni rizika na radnom mestu, ali mi predloge i argumente nismo čuli, osim neosnovanog prozivanja glavne sestre naše ustanove, kao i menadžmenta bolnice, što ne sme biti cilj.

Medicinske sestre i tehničari kraljevačke bolnice i te kako imaju osnova, kao i ostali u Srbiji, da stalno zahtevaju poboljšanje svog položaja, ali ne tako što će ih neodgovorni pojedinci dovesti u situaciju da budu nečija masa ili kvorum za štrajk.

Poštujemo rad lekara, mi smo na istom zadatku, ali nismo na istim pozicijama. Dok oni idu uredno na svoje specijalizacije, koje im plaća ustanova i imaju niz druguh benefita, dotle medicinske sestre svoje školovanje i druga usavršavanja plaćaju lično, te stoga mi ne možemo nastupati sa istih pozicija I ne možemo imati isti način borbe.

Neodgovorni pojedinci su 3. jula izveli deo ljudi na protest, a da nisu čuli tog dana šta je predstavnik Sindikata LFS rekao. Da, on će otići u Brisel, zato ste mu i bili potrebni. Ne verujemo drage kolege, da će se tamo u Briselu setiti lošeg osvetljenja na Prijemnom internom, kako je on predstavio Vaše zahteve i naš glavni problem.

Neosnovane optužbe na rad glavne sestre bolnice, oštro osuđujemo kao političke i zlonamerne. Oštro protestujemo zbog toga što ste tog dana svoje pravo na protest stavili u službu dnevne politike i time pokušali da nanesete štetu ugledu meidicinskih sestara i tehničara.

Drago nam je da naša javnost zna da u bolnici i Domu zdravlja radi ogroman broj sestara i tehničara, odgovorno poštujući svoju ustanovu, vodeći računa da svojim postupcima ne nanesemo štetu, već uvek radimo na podizanju ugleda naše profesije”, kaže se, između ostalog u saopštenju Kolegijuma glavnih sestara Opšte bolnice "Studenica" i Udruženja medicinskih sestara, babica i tehničara ove ustanove.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Milan

    Gost - Milan

    Štrajkovali  bi i aktivisti SNS  jer zapošljava se svako a oni nikako da dođu na red. Upravo se zaposlila u inspekciji supruga gradskog većnika iz Ljajićeve stranke a on sm se zaposlio za stalno...ostali ako budu imali sreće a izgleda da su interesi mnogo veći nego stranka!
    • Ime: Milan