Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. jul 2018.

Grad na Ibru ova sredstva je dobio na javnom pozivu za projekat koji će realizovati zajedno sa opštinama Raška i Vrnjačka Banja, a uz podršku Zavoda za javno zdravlje, kraljevačkog Doma zdravlja i RTV Kraljevo

Na konkursu koji je raspisao Kabinet ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje mera populacione politike grad Kraljevo dobio je veiše od 20 miliona dinara

Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 500 miliona dinara za sufinansiranje do 80 odsto ukupnih troškova za mere koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanja rada i roditeljstva, snižavanja psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju

Pravo učešća na konkursu imale su sve opštine pojedinačno, ili više njih udruženo iz istog regiona, koje će zajednički moći da sprovode mere populacione politike.

- Mi smo konkurisali zajedno sa opštinama Vrnjačka Banja i Raška, uz podršku Zavoda za javno zdravlje, kraljevačkog Doma zdravlja IiRTV Kraljevo. Grad Kraljevo dobio je više od 20 miliona dinara, uz našu obavezu da obezbedimo nešto manje od pet miliona dodatnih sredstava. Sredstva će biti iskorišćena za opremanje paviljona na Goču i za opremanje novog vrtića na Beranovcu – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva Predrag terzić.

Ta sredstva, kako je naveo, bila su planirana predlogom budžeta za ovu godinu, ali – budući da su ova sredstva očekivana, Odlukom o rebalansu nisu izdvojena.

- Praktično nam je država na ovaj način “uštedela” više od 20 miliona dinara, jer ćemo republičkim sredstvima uspeti da finansiramo lokalne potrebe, a da novac iz našeg budžeta štedimo ili ga opredeljujemo za druge namene – ističe Terzić.

Uslov učešća na konkursu bio je da jedinice lokalnih samouprava telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije ili populacione politike, a to resorno zaduženje danas je dobio većnik Milun Jovanović.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments