Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. maj 2016.

Da li je moguće da je 11. aprila u novoj Hali sportova za tri sata postavljena bina, održan miting SNS i bina demontirana, pitaju predstavnici Udruženja starosedelaca Kraljeva i okoline

 

Srpska napredna stranka platila je za zakup nove Hale sportova 11. aprila, kada je u našem gradu održan njihov veliki predizborni miting, zakup 75.000 dinara, ali mi smatramo da je gradski budžet oštećen, ocenili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Udrženja građana Starosedeoci Kraljeva i okoline.

Ivan Matović, predsednik ovog udruženja, rekao je da su, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja, i od Gradske uprave, i od predstavnika Sportskog centra „Ibar“, dobili dokumentaciju: ugovor o zakupu, fakturu i izvod kao potvrdu da je 75.000 dinara na račun grada uplaćeno 5. maja.

„U ugovoru piše da je hala izdata za 11. april od 18.00 do 21.00, a kao što je svima poznato, miting SNS je počeo u 18.00 časova, pa je po ovom osnovu došlo do zloupotrebe“, smatra Matović.

On tvrdi da se, kod iznajmljivanja hale za neke druge manifestacije, kulturne i sportske, od zakupaca traži 350.000 dinara, odnosno, računa se da će po ceni od 25.000 dinara po satu, hala biti zauzeta 14 časova.

„Pitamo nadležne službe i direktora Sportskog centra „Ibar“: kako je moguće da je hala bila izdata samo od 18.00 do 21.00, ako u ugovoru piše da je „organizator dužan da u periodu korišćenja hale postavi binu, održi promociju i binu demontira, odnosno kada je bina postavljena ako je miting počeo u 18.00 časova?“, rekao je Matović.

„Starosedeoce“ zanima: ko je odgovoran što je u gradsku kasu inkasirano samo 75.000 dinara, odnosno ko je odgovoran za (neplaćenu)  razliku od 75.000 do 350.000 dinara i traže da se o ovome izjasne direktor Sporstkog centra „Ibar“ Zoran Šarenac i nadležne gradske službe.

Na današnjoj konferenciji za novinare, predstavnici ove opcije koja će u budućem sazivu lokalnog parlamenta imati pet odbornika, rekli su da su nadležni su reagovali na njihova zapažanja izneta na prethodnoj konferenciji za novinare, pa je trava u kraljevačkom Spomen parku pokošena. Dogodilo se to nakon što su „starosedeoci“, „sa ,lica mesta“ upozorili da je Spomen park zarastao u korov i da sliku dodatno ruži prizor drvenog krsta koji je polomljen još pre tri meseca.

„Želeli smo da o svom trošku to mesto uredimo, ali nismo naišli na razumevanje nadležnih, odnosno – kako se ispostavilo, niko nije nadležan, a procedure za ono što smo želeli da uradimo su preduge“, rekao je Matović.

 

Kao nepokretno kulturno dobro od izuzetnog značaja Spomen park u Kraljevu nalazi se pod zaštitom Republičkog zavoda za zaštitu spomenika, pa su u Udruženju srtarosedelaca Kraljeva i okoline odlučili da se nadležnima obrate zvaničnim dopisom u kojem traže odobrenje da popravku drvenog krsta urade o svom trošku. Obraćali su se, navode, i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve u Kraljevu, ali će epilog ove priče biti poznat tek kada bude stigao odgovor nadležnih, a njega – još uvek nema.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments