Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. jul 2018

"Treba prvo da vidimo na koji način će da funkcioniše aerodrom u Nišu i kako da što manje gubimo u Lađevcima, kao i da Lađevci delimično ostanu vojni, kako bismo mogli da izdržavamo aerodrom iz odbrambenog budžeta", poručio je Vućić

Prilikom jučerašnje posete Preljini kod Čačka, gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju jedne nemačke fabrike, predsednik Aleksandar Vučić govorio je i o planiranom otvaranju Aerodroma „Morava“ u Lađevcima, kao i o uslovima koje je neophodno prethodno ispuniti, prenosi Tanjug.

Kako je objasnio, iako problema ima mnogo, o otvaranju „Lađevaca“ aktivno se razmišlja:

Otvoriću ovaj aerodrom u Lađevcima, ali imamo mnogo problema, zato što moramo prvo da vidimo na koji način će da funkcioniše aerodrom u Nišu. Nismo mi prevelika zemlja da bismo mogli da platimo izdržavanje svih i zaposlene ljude. Pošto svi ovde misle da je to samo kako ćemo da izgradimo, to je najmanji problem, dati i 10 i 20 i 30 miliona evra. Nije to problem. Ali, kako ćemo da plaćamo sve troškove aerodroma i kako ćemo da obezbedimo da ne gubimo više od 10 miliona evra godišnje? Ili pet miliona evra godišnje? pitao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u toku je izrada biznis modela koji će izbalansirati buduće troškove, te minimalizovati šanse za gubitak novca:

Mi pravimo biznis kejs koji možemo da uradimo i završićemo to. To nije pitanje tehnike, to je pitanje posla onoga kako možemo posao da napravimo da zarađujemo novac ili da ne gubimo preveliki novac. Nije nam problem da gubimo, evo mi ćemo da gubimo na Lađevcima, gubićemo i dva miliona evra, i daće to država Srbija, ali nemojte da gubimo više. Zato hoćemo da stvorimo uslove kako bismo mogli da ne gubimo taj novac – poručio je predsednik Srbije, naglasivši da je to važno i zbog Zlatibora, Kopaonika i Tare, zbog čitave zapadne Srbije i turizma.

Za sve to, naglasio je, moraju da budu izgrađeni i putevi i ocenio

- Mnogo uslova tu ima i zato nije moguće lako sve postići. Mi želimo da nešto preuzmemo na sebe, da to bude delimično vojni aerodrom, da bismo mi to mogli da izdržavamo, da održavamo, da to radimo iz vojnog, odbrambenog budžeta.

autor: Marta Lutovac

izvor Tango Six

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Faruk kurtic

  Gost - Faruk kurtic

  Jos nismo culi Mariju Obradovic u vezi Aerodroma ,,Morava2.Ona je veciti potencijalni ministar odbrane i dobro je upucena u potrebe nasih oruzanih snaga.Uciteljica je Vucicev ekspert za sve.Kad progovori,jos ne ynas da li je u DS ili stvarno presla u naprednjake.
  • Ime: Faruk kurtic
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Aman bre, dogovorite se, biće Morave ili neće biti Morave, AERODRUMA, Brnabićka kaže da neće biti AERODRUMA, Mihajlovićka da će biti AERODRUMA, ti sad kažeš možda, videćemo da li je isplativo da bude Morave, AERODRUMA, dogovorite se pa lažite svi kao jedan !
  • Ime: Stanar