Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. avgust 2018.

Partnerstvo koje ima i istoriju i budućnost – Violeta Harežlak, zamenica gradonačelnika poljskog grada sa kojim je Kraljevo 2014. potpisalo Deklaraciju o obnovi saradnje u grad na Ibru došla je – jedanaesti put

Da i dalje, ličnim primerom, pokazuje kako se radi na zbližavanju i produbljivanju prijateljskih odnosa poljskog i srpskog naroda, uverila nas je zamenica gradonačelnika partnerskog poljskog grada Zelena Gora Violeta Harežlak, koja je u naš grad doputovala jedanaesti put.  

Za to što je ličnim zalaganjem doprinela da partnerski gradovi Zelena Gora i Kraljevo neprekidno rade na proširenju i obogaćivanju saradnje, a kao izraz posebnog poštovanja za dugogodišnje angažovanje na uspostavljanju partnerskih odnosa između Kraljeva i Zelene Gore, Violeti Harežlak je na Svečanoj sednici Skupštine grada Kraljeva povodom Dana grada – Kraljevdana, 7. oktobra 2012. godine, tadašnji gradonačelnik uručio priznanje - ZVANJE POČASNOG GRAĐANINA GRADA KRALJEVA za 2012. godinu.

Zamenica gradonačelnika poljskog grada sa kojim je Kraljevo 2014. potpisalo Deklaraciju o obnovi saradnje kako bi obnovili i proširili postulate iz Sporazuma o partnerstvu potpisanog septembra 2009. godine, ovog puta naš grad je posetila sa dva predstavnika gradskog veća – Andrejem Brahmanskim i Andrejem Bočenskim. Delegaciju je primio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima – članom Gradskog veća Milunom Jovanovićem i šefom Kabineta Kristinom Marković i zamenikom predsednika Skupštine grada Kraljeva Vladimirom Mimovićem.

Violeta Harežlak je zahvalila predstavnicima gradske vlasti na prilici da ponovo dođe u Kraljevo i donese pozdrave svim Kraljevčanima od stanovnika Zelene Gore. Budući da duže od decenije posećuje naš grad, Harežlakova je čestitala gradonačelniku Kraljeva na razvoju grada koji je, kako je rekla, evidentan. Istakla je da je najbitnije da se nastavi saradnja omladine, da mladi Kraljeva i Zelene Gore upoznaju partnerski grad, njegovu itoriju, kulturu, turističke potencijale... Zamenica gradonačelnika Zelene Gore je pozvala Kraljevčane da posete Zelenu Goru.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao značaj održavanja prijateljskih odnosa gradova pobratima, čija višedecenijska saradnja se nastavlja bez prekida. Na sastanku je bilo reči o sličnostima dva grada, o ulicama koje nas spajaju - Zelena Gora u Kraljevu i Kraljevska u Zelenoj Gori, o mogućnostima proširenja kulturne i sportske saradnje.

- Razgovarali smo o brojnim mogućnostima saradnje, jer Zelena Gora je razvijen grad, grad koji obećava, koji se razvija i u privrednom i u kulturnom smislu, grad koji u svakom slučaju treba imati za prijatelja – rekao je gradonačelnik Kraljeva podsetivši da je posetio Poljsku pre dve godine u septembru tokom praznika „Vinobranje“.

Ove godine, za vreme „Dana Zelene Gore – Vinobranje 2018“ u Kraljevu se održava Dejvis kup meč između teniskih reprezentacija Srbije i Indije, ali će delegacija Kraljeva, u nešto izmenjenom izdanju, ipak posetiti Zelenu Goru.

Rukometni klub iz Zelene Gore pozvan jeda učestvuje na turniru koji će u oktobru ove godine biti održan u Novoj hali sportova povodom 7. oktobra, Dana grada. U pitanju je međunarodni rukometni turnir „Trofej grada Kraljeva“ za dečake rođene 2001, 2003, 2005. odnosno devojčice rođene 2004. godine, u organizaciji rukometnog kluba „Sloga“. 

Zaključak sastanka dveju delegacija partnerskih gradova bio je i ovoga puta da će se dobri partnerski odnosi negovati i razvijati i prenositi na buduće generacije.

izvor: zvaničan sajt grada Kraljeva

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments