Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. avgust 2018.

U prvoj polovini godine prihodi su uvek manji u odnosu na drugu polovinu godine, ali se u odnosu na isti period prošle godne u gradsku kasu slilo 76 miliona dinara više

Gradski većnici razmatrali su izveštaj o realizaciji Odluke o budžetu za prvu polovinu ove godine: u odnosu na planirano, prihodi su 38 procenata.

- U prvoj polovini godine prihodi su uvek manji u odnosu na drugu polovinu godine - pojasnio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, napominjući da je za taj period i planirano da prihodi  budu nešto manji, odnosno 44 odsto.

Terzić je dodao da je ostvareni prihod u prvoj polovini godine iznosio gotovo milijardu i po dinara, a u odnosu na isti period prethodne godine, prihodi su viši za 76 miliona dinara.

- Uspeli smo da u prvoj polovini godine najveći iznos na prihodnoj strani ostvarimo od poreza, na prvom mestu od poreza na zarade ,a očekujem da ćemo otvaranjem novih preuzeća, “Leonija“ i preduzeća „Tajgrupe“ od poreza na zarade narednih godina prihodovati znatno više sredstava i da ćemo po ovom osnovu puniti gradski budžet, pa će biti mnogo više sredstava za potrošnju, odnosno na prvom mestu za infrastrukturne projekte – smatragradonačelnik Kraljeva..

Na sednici Gradskog veća razmatrane su i izmene i dopune Odluke o socijalnoj zaštiti kojom je uvedena usluga ličnog pratioca, a pred odbornicima gradske skupštine naći će se i Odluku o sahranjivanju i grobljima, na osnovu inicijative koju je podnela Opšta bolnica „Studenica“ Kraljevo.

Obezbeđen je i novac koji za Sajam poljoprivrede,čiji je pokrovitelj grad Kraljevo. Sajam će krajem septembra biti održan na prostoru JKP “Pijaca“ Kraljevo.

- Očekujem da će ove godine, s obzirom da je organizator naše javno komunalno preduzeće i da pripreme teku j dobro, sajam biti organizovan na višem nivou i da će privući veći broj izlagača, ali i veliki broj postilaca iz Kraljeva i okoline – izrazio je nadu Terzić.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Drobnjak Jacim Kraljevo

    Gost - Drobnjak Jacim Kraljevo

     Gledam ovu druzinu zaljubljenika u same sebe,ohole,bahate,rasipnike koji samo misle na svoj dzep.Druzinu predvodi Predrag Terzic,najgori gradonacelnik/predsednik opstine u istoriji Kraljeva sa skutonosama Bunardzicem,Lazarevicem i Radevicem.Gledam pre neko vece Drugi dnevnik RTS i prilog o Rudnu.Jasnije i pametnije prica neka nepismena ali bistra baka od devedesetak godina sa Rudna nego kraljevacki direktor Direkcije za upravljanje gradjevinskim yemljistem.Dobro sam ga ukapirao,on samo govori o projektovanju i nekom apliciranju kod drzave i tako se ceo mandat vrti u krug.Kao da je rodjeni brat onom Terzicu,profesoru sociologije u nekoj skoli u Zici/
    • Ime: Drobnjak Jacim Kraljevo