Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. avgust 2018.

U prvoj polovini godine prihodi su uvek manji u odnosu na drugu polovinu godine, ali se u odnosu na isti period prošle godne u gradsku kasu slilo 76 miliona dinara više

Gradski većnici razmatrali su izveštaj o realizaciji Odluke o budžetu za prvu polovinu ove godine: u odnosu na planirano, prihodi su 38 procenata.

- U prvoj polovini godine prihodi su uvek manji u odnosu na drugu polovinu godine - pojasnio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, napominjući da je za taj period i planirano da prihodi  budu nešto manji, odnosno 44 odsto.

Terzić je dodao da je ostvareni prihod u prvoj polovini godine iznosio gotovo milijardu i po dinara, a u odnosu na isti period prethodne godine, prihodi su viši za 76 miliona dinara.

- Uspeli smo da u prvoj polovini godine najveći iznos na prihodnoj strani ostvarimo od poreza, na prvom mestu od poreza na zarade ,a očekujem da ćemo otvaranjem novih preuzeća, “Leonija“ i preduzeća „Tajgrupe“ od poreza na zarade narednih godina prihodovati znatno više sredstava i da ćemo po ovom osnovu puniti gradski budžet, pa će biti mnogo više sredstava za potrošnju, odnosno na prvom mestu za infrastrukturne projekte – smatragradonačelnik Kraljeva..

Na sednici Gradskog veća razmatrane su i izmene i dopune Odluke o socijalnoj zaštiti kojom je uvedena usluga ličnog pratioca, a pred odbornicima gradske skupštine naći će se i Odluku o sahranjivanju i grobljima, na osnovu inicijative koju je podnela Opšta bolnica „Studenica“ Kraljevo.

Obezbeđen je i novac koji za Sajam poljoprivrede,čiji je pokrovitelj grad Kraljevo. Sajam će krajem septembra biti održan na prostoru JKP “Pijaca“ Kraljevo.

- Očekujem da će ove godine, s obzirom da je organizator naše javno komunalno preduzeće i da pripreme teku j dobro, sajam biti organizovan na višem nivou i da će privući veći broj izlagača, ali i veliki broj postilaca iz Kraljeva i okoline – izrazio je nadu Terzić.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Sunny, 25 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 6:39 pm
49%     6.3 m/s     33.187 bar
Forecast
SRE Low: 10 °C High: 27 °C
ČET Low: 10 °C High: 26 °C
PET Low: 11 °C High: 26 °C
SUB Low: 13 °C High: 28 °C
NED Low: 11 °C High: 21 °C
PON Low: 9 °C High: 25 °C
UTO Low: 9 °C High: 15 °C
SRE Low: 6 °C High: 13 °C
ČET Low: 5 °C High: 14 °C
PET Low: 5 °C High: 20 °C