Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

28. maj 2016.

Danica Popović za “Politiku”: “Lider Pokreta “Dosta je bilo” u džepu ima bočicu zmijskog otrova, od koje se vlast pribojava: šta li je još zapamtio za ona četiri meseca dok je bio Vučićev ministar privrede?”

 

Ne znam zašto se „Politika” svom snagom obrušila na Sašu Radulovića – zato što uvodi harač na plate svojih odbornika? Ne kažem, jeste to posao novinara, da javi kad čovek ujede psa, ali, nije li naše objektivno novinarstvo iz pouzdanih izvora moglo da sazna – koliki harač uzima Srpska napredna stranka, na primer? Koliko uzimaju za poslanička mesta, koliko za upravne odbore, koliko za direktore? Nije li posao novina da čitaoca obavesti – gde živi?

Jedina vest o haraču SNS-a pojavila se zimus u Kuriru, gde je neka nesrećna gerontodomaćica (sve pomenuta imenom, prezimenom i fotografijom) izjavila kako je taj posao dobila 1. juna prošle godine, nakon što se učlanila u SNS. Međutim, kažu, ugovor joj nije produžen posle Nove godine zbog toga što, za razliku od svojih koleginica, nije htela da plaća harač od hiljadu dinara mesečno. I ostala bez posla. Zvuči li ovo nekome poznato?

Baš zato što sve zvuči poznato, vest o Radulovićevom haraču – prvencu jeste prvorazredna vest. Samo, ne umem da shvatim, otkud toliko strasti u tim natpisima? Hoće li Srbija biti bolje mesto ako Radulović nestane? Ako neće, kao što neće, zašto dalje ne zaćutaste?

Radulovićev harač – prvenac dovoljan je da ljudi stvore verodostojna očekivanja o prirodi njegove nove partije: ovi su isti kao ostali. Dobro, tačno, ali ... zar nije tu kraj?

Ne samo da tu kraja nije bilo, nego je „Politika” čak i jedan uvodnik posvetila tome da u tančine ismeva izjavu za pristupanje pokretu „Dosta je bilo”, u kome se taj odbornički harač u detalje opisuje – koliko se uzima, od koje plate, i sve redom.

Tako se u medijima sve češće širi uverenje da Radulović nije samo isti, nego da je mnogo gori od svih ostalih političara. RTS je čak objavio ovu vest: „Pošto je Saša Radulović ’javno i bez fantomke’ pljačkao firme u kojima je bio stečajni upravnik, Pokret socijalista pita nadležne organe zašto još nisu ispitani navodi iz krivične prijave koju je protiv lidera pokreta ’Dosta je bilo’ podnela Zajednica sindikata Srbije.” Svaka čast, RTS-ov kolegijume, na ažurnim i tačnim vestima iz našeg političkog života!

RTS nas, zajedno sa Aleksandrom Vulinom, upozorava da tu stvarno nisu čista posla. Odlično! Svako zločinstvo treba da se ispita, jedva čekam! Pa da onda izmerimo izjave predsednika Pokreta socijalista: ovu, o Raduloviću – pljačkašu bez fantomki, pa onda i onu izjavu tadašnjeg potpredsednika JUL-a (ista osoba) kada je u noći između 2. i 3. februara 1997. policija blokirala Brankov most i zasipala demonstrante vodenim topovima na minus petnaest stepeni – a on izjavio „Zar je trebalo da ih polivaju toplom vodom?”

Sva ova medijska pažnja o Radulovićevom haraču dovodi nas do zaključka da pokret „Dosta je bilo” ovom režimu – smeta. I da će režimski mediji uložiti dosta truda da ga diskredituju. Ali, zašto – ako je isti kao svi?

Radulović je – insajder: za razliku od bilo koje opozicione stranke, on u džepu ima bočicu zmijskog otrova, od koje se vlast pribojava: šta li je još zapamtio za ona četiri meseca dok je bio Vučićev ministar privrede? Ništa nisu zapisivali, ali evo jednog svedoka njihovih nepočinstava koga bi i sud smatrao verodostojnim. Nečista savest – to je ono što ih muči.

Sa svima ostalima je lako: zna se ko je sve od opozicionih lidera reketirao članstvo, bogatio sebe i bližnje, čašćavao tastove nacionalnim penzijama, od njih stvarno opasnosti nema! Zato je Radulovićev dolazak u parlament dobrodošao. Zbog tajni koje ima i koje će (izgleda, verodostojno) diskreditovati parlamentarnu većinu. A da li je Radulovićev pokret isti kao svi ostali – ili nije – zar je to bitno za stranku koja ništa u Srbiji ne može da promeni?

Suviše je taj pokret mali da bismo o njemu, osim o ovim SNS-ovim tajnama, razmišljali. Ko je pun gneva zbog lopovluka i partokratije – nije baš mudro izlivati ga na Saši Raduloviću. Ako pomogne u raskrinkavanju vlade u kojoj je učestvovao, dobro je.

Eto, čak i Vulin kaže da Radulović nije nosio fantomku, verujmo čoveku. Zna on o čemu govori.

autor Danica Popović, profesorka Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

izvor : Politika Online (http://www.politika.rs/scc/clanak/355762/Pogledi/Radulovic-bez-fantomke)

 

foto: Print Screen You Tube

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Maja

    Gost - Maja

    Svi mediji su protiv Radulovica jer su svi neciji. Ili SNS-ovi ili Ds-ovi ili Radiklaski ili Vukovi, Jankovicevi sve je to DB. Radulovic se provukao ispod radara. Bravo profesorka
    • Ime: Maja