Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. septembar 2018.

Sednicu gradske skupštine, koja je započeta danas, a biće nastavljena u ponedeljak 24. septembra, obeležilo je protivljenje opozicionih odbornika zbog činjenice da je Rakočević bio član G17plus i funkcioner prošle vlasti

Na mesto zamenika gradonačelnika Kraljeva, upražnjeno nakon što je dosadašnja zamenica Marica Mijajlović podnela ostavku krajem avgusta, danas je izabran Vukman Rakočević, dosadašnji šef odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ u gradskoj skupštini.

Nije išlo glatko, jer je Rakočević posle prvog glasanja, imao 35 glasova od 48 važećih glasačkih listića (od 70, upotrebljeno je 50 glasačkih listića, ali su dva bila nevažeća), a da bi kandidat bio izabran, potrebno je da ima više od polovine glasova odbornika (36) kojih ima ukupno 70 u gradskoj skupštini.

Pre nego što je ovakav rezultat saopšten, Miloš Milišić, dosadašnji zamenik šefa odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ reklamirao je povredu Poslovnika zbog navodno javnog glasanja nekog od odbornika tokom sprovođenja glasanja koje je bilo tajno.

Data je pauza, jer su se odbornici opozicije pobunili nakon što je izglasana povreda Poslovnika i odlučeno da se ponovi glasanje. Šefovi svih oborničkih grupa povukli su se pokušavajući da se dogovore, ali je nakon pauze, Nenad Marković, predsednik gradske skupštine, saopštio da se – nisu saglasili po kom članu je Poslovnik povređen, jer su i odbornici opozicije insistirali na povredi Poslovnika, ali onoj po kojoj je prekršen deo o načinu na koji Komisija izveštava da je kandidat izabran.

- Izvinjavam se predstavnicima opozicije ako ovaj deo nismo uradili kako su oni mislili da treba, ovo je ozbiljno političko i pravno pitanje i situacija kakvu još nismo imali, a meni je ovo drugi mandat – rekao je Marković, nakon čega su odbornici opozicije napustili skupštinsku salu, neki samo povodom te tačke dnevnog reda, a neki da se do kraja dadanašnjeg rada sednice, u salu uopšte ne vrate.

Posle drugog glasanja, sa 39 glasova „za“, Vukman Rakočević je izabran za zamenika gradonačelnika Kraljeva. Šta je ono što su odbornici opozicije zamerali kandidatu i predlagaču?

Ivan Matović, predsednik udruženja Starosedeoci Kraljeva i okoline pitao je odbornike vladajuće koalicije kako je moguće da nemaju svoje kandidate, već predlažu one koji su bili deo vlasti protiv koje su se borili?

- Ako tada nisu bili dobri i nisu znali šta da rade, neće znati ni sada. Vas u ovoj skupštini ima 40-ak, a vi vraćate na čelne pozicije one za koje ste vi tvrdili da nisu bili dobri. Gospodin Rakočević bio je i pomoćnik, i zamenik gradonačelnika, radio sa mesnim zajednicama, a sve u vreme „žutih lopova“ kako ih vi nazivate – poručio je Matović, tvrdeći da izvornih članova SNS u gradskoj skupštini ima manje od onih koji su prešli kod njih iz neke druge stranke..

Odbornik kojem je danas potvrđen mandat na listi Dveri Miroljub Baković takođe je istakao da mu smeta politički „pedigre“ Rakočevića, a ne on kao čovek, zato što „čelni ljudi grada moraju da imaju čistu političku i etičku biografiju“.

Miloš Milišić je svog stranačkog kolegu pokušao da opravda rečima da je politička karijera Rakočevića zavislila od okolnosti u kojima se tada nalazi, ali da i fudbaleri „pređu iz Juventusa u Real, pa se ne sruši svet, a imovinska karta porodice Rakočević, nije promenjena iako je Vukman ranije bio u vlasti, što govori o njegovom poštenju“.

Odbornici Lokalnog fronta takođe su kritikovali predlog za kandidata za zamenika gradonačelnika, a posebno predloge Komisije za dodelu diploma zalužnim pojedincima i organizacijama, o tome više čitajte u tekstu KO ĆE BITI DOBITNICI GRADSKIH PRIZNANJA U KRALJEVU

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

6 Comments

 • Gost - Milena Mikić

  Gost - Milena Mikić

  Svaka čast gospodinu Vukmanu.Sve najbolje mi verujemo u Vas...
  • Ime: Milena Mikić
 • Gost - Milena bb

  Gost - Milena bb

  Svaka Vam čast gospodine Vukmane.Verujemo u Vas...samo napred
  • Ime: Milena bb
 • Gost - Milan

  Gost - Milan

  Vukman će razumeti svoj glib, kao čovek i političar, tek kad mu deca odrastu, i kad nešto od ovoga budu pročitali, ili im neko bude rekao...
  • Ime: Milan
 • Gost - Miladin Centar Kraljeva

  Gost - Miladin Centar Kraljeva

   Pocev od Nove godine u Kraljevu me vise nece biti.Ko su ovi ljudi,gde nalazw.KOMSIJA MI PRISKACE U POMOC I VELI-KAKO NISU CUO ZA NJEGA,ON JE DOSAO IZ URSA DINKICEVOG.STRANKE KOJA JE S DEMOKRATAMA I SPO GURNULA KRALJEVO Y BEZDAN.Pitam jos odakle je taj Vukman dosao.E to ni komsija ne zna,veli samo da sigurno nas nije.Krstim se i vadim vizu u ponedeljak
  • Ime: Miladin Centar Kraljeva
  • Gost - Bane

   Gost - Bane

   Više komentara o Vukmanu nego o problemima zajednice, ne,manje obilaznice, reke se uništavaju , šume se seku nemilice, šljunak i pesak se eksploatiše bez kontrole, kamen u Studenici se vadi bez kontrole, mnogi privatnici ne plaćaju porez, ulice uske i prljeve, nedostatak pijaće zdrave vode, pliva se u fekalijama, na Ibru splavovi ispuštaju fekalije na glavnu plažu,kriminalci u politici, nerešenih ubistava na desetine, neraspisivanje konkursa za posao, privatnici plaćaju po dvadesetak hičljada i na kraju meseca traže povraćaj dela, mnogi ne plaćaju radnike, dečiji dodatak beda, nestručni na svim pozicijama  a Vi   komentarišete Vukmana Rakočevića . glumca sa ulogom zamenika predsednika opštine. Koja nacija , koji ljudi, samo željni vlasti i para i naravno ogovaranja i afera.!
   • Ime: Bane
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Da ,Kraljevo je ovim izborom zaista palo u najdublje blato.
  • Ime: Stanar