Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. septembar 2018.

Opozicija smatra da u izveštajima o poslovanju kraljevačkih javnih preduzeća u 2017. godini sve liči na “ajmo dalje" princip i da je uticaj politike na struku prevelik, a vlast da su se javna preduzeća uspešno izborila sa velikim problemima

Izveštaji o poslovanju kraljevačkih javnih preduzeća u 2017. godini nisu doneli ništa novo, smatraju predstavnici kraljevačke opozicije, navodeći da to znači da nema odgovornosti, niti ispravljanja grešaka koje je zahtevao budžetski revizor u svom izveštaju.

Ivan Matović, predsednik Udruženja starosedeoci Kraljeva i okoline smatra da se sve, I dalje, dešava po principu “Ajmo dalje”:

Za lokalnu vlast sve je u tom maniru “ajmo dalje, mi smo vlast, ne treba ništa da se ispravlja, sve je bajno i sjajno”, a daleko je od toga. Za građane je, možda, najvažnije što će ubuduće za 10 odsto skuplje plaćati usluge JKP “Čistoća” – ocenio je Matović.

Prema njegovom mišljenju, ovo preduzeće ima problem sa starim vozilima i kontejnerima, ali mnogo veći sa prekobrojnim radnicima dok, istovremeno, nema dovoljno onih koji rade na terenu.

I Predrag Voštinić, šef odborničke grupe Lokalni front ocenjuje smatra da se kvalitet života u jednom gradu meri i postiže upravo zalaganjem i rezultatima javnih preduzeća, odnosno ustanova, ali da je današnja rasprava bila gotovo neformalna o tome kako funkcionišu javna preduzeća, a ne šta zaista pokazuju njihovi izveštaji o poslovanju za prošlu godinu. Odbornici Lokalnog fronta obišli su sva javna preduzeća u Kraljevu.

Razgovarali smo sa direktorima javnih preduzeća, a naš je utisak da je uticaj politike na struku u Kraljevu toliko snažan da ćemo u jednom trenutku prestati da imamo stručne ljude i stručna javna preduzeća, što je najveća opsanost po kvalitet života građana i građanki – naveo je Voštinić, ističući kao primer stalno proglašavanje nenadležnosti u pojedinim situacijama.

To što objekat na mestu stare Crvene zvezde smrdi, jer se ne zna vlasnik, dodao je on, to što se divlji taksisti ponašaju onako kako se ponašaju u Hajduk Veljkovoj i u Ulici Cara Dušana, ukazuje na nepoštovanje zakona naočigled institucija i onih koji treba da sankcionišu takva dešavanja.

Miliš Milišić, dosadašnji zamenik šefa odborničke grupe “Aleksandar Vućić – Srbija pobeđuje”, posle imenovanja Vukmana Rakočevića koji je bio šef te odborničke grupe, zauzeo je njegovo mesto.

Opozicionim odbornicima dajem za pravo i u onom delu kada kažu da se stabilnost jedne lokalne samouprave meri i stabilnošću javnih preduzeća, a naša javna preduzeća su uprkos velikim poteškoćama u naplatama svojih usluga (primer “Vodovoda” kojem su najveći dužnici privredni subjekti koji više ne postoje, problemima zbog starosti mašina na kojima rade (tri cisterne “Čistoće” stare su po 27 godina, ipak uspevala da se izbore sa tim nedaćama – smatra Milišić

Milišić je i predsednik Komisije za nagrade i priznanja koja je, kako je naveo, oldučivala o 23 predloga. Na svečanoj sednici povodom Kraljevdana, 7 oktobra, Diplome zaslužnih građana dobiće (posthumno) Zoran Milojčević, Zoran Vukadinović, Slavoljub Maržik i Miroljub Dugalić, Okrtobarska nagrada pripada (posthumno) Dušanu Boškoviću, u kategoriji obrazovnih ustanova biće nagrađena OŠ “IV kraljevački bataljon”, među sportskim organizacijama Fudbalski savez Raškog okruga, a Specijalnu nagradu za podsticaj humanosti dobiće Moto klub “Kings” iz Kraljeva.

O prvom danu rada lokalne skupštine čitajte u tekstu Vukman Rakočević novi zamenik gradonačelnika i u drugom, odvojenom tekstu koji govori o tome zašto se deo opozicijionih odbornika u gradskoj skupštinu protivio predlogu da Diplomu zaslužnog građanina Kraljeva dobije Zoran Vukadinović .

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Miki

    Gost - Miki

    Raspravljaju o izveštaju ali samo o novcu, gde je tu kvalitet usluga, npr tempreratura je ispod petnaest stepeni ,naravno očekuje se grejanje zbog male dece i starih lica, ali direktor je neprikosnoveni vladar sa floskulom ,,grejna sezona,,. Građani ne smeju da dozvole da neko manipuliše s njihovim novcem i zna se kako se to rešava u civilizovanom svetu. Nadam se jednog dana kad budemo slobodna zemlja da će biti istrage u sferi energenata a opozisiju treba da je sramota,...samo lični interesi!
    • Ime: Miki