Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. oktobar 2018.

Gradonačelnik Predrag Terzić najavio je za ovu sedmicu posetu državnog vrha Kraljevu, na Ratarsko imanje gde "Leoni Srbija" zida fabriku dolazi i predsednik Srbije; biće to tek druga njegova poseta Kraljevu otkada je SNS na vlasti (ne računajući stranačke posete i vežbu Zajednički udar) 

Govoreći o privredi na svečanoj sednici gradske skupštine, na kojoj su dodeljene gradske nagrade i priznanja povodom Kraljevdana, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je istakao da se „prvi put, nakon što su godinama samo zatvarane, posle 30 godina u Kraljevu zidaju nove fabrike“. U toku su, rekao je, radovi na izgradnji fabrike Taj grupe na mestu „Autotransporta“, gde posao treba da dobije oko 2.500 ljudi.

- Opremljena je prva hala, stigle su mašine za obuku, investitor planira da uloži 35 miliona evra,  a traju i radovi na izgradnji fabrike „Leoni“ na Ratarskom imanju. Najavljena je poseta menadžmenta firme i državnog vrha za narednu sedmicu – rekao je.

Iako gradonačelnik Kraljeva nije govorio o datumu, još uvek nezvanično, ali gotovo sasvim pouzdano, portal Krug saznaje da je u pitanju četvrtak 11. oktobar. Tog dana u Kraljevo, u organizaciji kompanije "Leoni Srbija" dolaze predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nekoliko ministara Vlade Srbije na Ratarsko imanje na kojem „Leoni“ gradi objekat od oko 45.000 kvadratnih metara.

Vrednost investicije je oko 60 miliona evra, a prema rečima Klemensa Saksa, generalnog direktora preduzeća „Leoni Srbija“, plan je da do 2023. godine zaposle oko 5.000 ljudi.

Samo deset dana kasnije, u Kraljevu će Srpska napredna stranka (SNS)proslaviti 10 godina svog postojanja, pa će i predsednik Srbije, i deo najvišeg državnog vrha opet boraviti u Kraljevu, dva puta za 10 dana. Osim u stranačkim kampanjama (za parlamentarne izbore 2014. i 2016. godine i u kampanji za predsedničke izbore 2017. godine) i zbog združene vežbe vojske i policije „Zajednički udar 2018“ (u junu ove godine), Aleksandar Vučić je Kraljevo posetio samo jednom od dolaska SNS na vlast 2012. godine i to – kao ministar odbrane. U septembru te godine obišao je OŠ „Svetozar Marković“, u kojoj su pripadnici Nacionalne garde Ohaja radili na rekonstrukciji sportske hale.

U međuvremenu, aktuelni predsednik Srbije, morao je 2015. godine, tada kao premijer Srbije, da odgovara na pitanje novinara da li je tačno da zaobilazi Kraljevo, što je on demantovao, ali – i dalje nije dolazio u zvanične posete.

Doduše, prilikom boravka u Kraljevu zbog vežbe „Zajednički udar 2018“ 27. juna ove godine, predsednik Srbije najavio je da planira često da dolazi zbog otvaranja dve nove fabrike i „zato što je Kraljevo zaslužilo bolje dane“.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments