Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. oktobar 2018.

Sada ja obećavam rok za otvaranje aerodroma u Lađevcima za civilne letove, ranije sam bio onako (rezervisan), a lično ću zamoliti i premijerku Anu Brnabić da Vlada pozitivno odluči o pomoći Kraljevu za gradnju zatvorenog bazena, kaže Vučić

 Vi mislite da samo treba da kažemo da avioni dolete i odlete, ali nije baš tako - ima mnogo problema oko otvaranja aerodroma “Morava” u Lađevcima i za civilni saobraćaj, jer morate da zaposlite ljude, da vidite ko će to da plati, poručio je danas u Kraljevu Aleksandar Vućić, predsednik Srbije.

- Morate da dogovorite sa vojskom oko zemljišta, a vojska ne da. Uspeo sam da zamolim ljude u vojsci da to razmotre, da razmisle, da vojska tamo ima jedan deo sa hangarima i da to može da koristi, posebno što to neće biti aerodrom kapaciteta beogradskog ili niškog, ali da kada imamo posebne letove, posebno za lou kost kompanije ili za male avione – pojasnio je Vučić.

Prema njegovim rečima, gosti iz Nemačke želeli su da dođu preko Lađevaca svega 12 kilometara udaljenih od Ratarskog imanja gde “Leoni Srbija” zida fabriku.

- To ćemo da završimo, rekao sam – do polovine sledeće godine, a može da bude i pre, u martu, aprilu sledeće godine. To vam sada ja kažem, a ranije sam bio, onako… Znao sam da to tehnički možemo da završimo, ali postoji to pitanje zapošljavanja – rekao je Vućić, kritikujući one koji, kako je rekao, iz budžeta samo troše, “a neko mora da razmišlja I koliko ima na prihodnoj strani”.

To, kako je naveo, ljudi u Kraljevu moraju da razumeju.

- Ne verujem da su želeli da unište sve fabrike koje su Kraljevu unitili i da nijednu ne dovedu, a neko mora da dovede fabrike. Znam da smo Vrnjačkoj Banji obećali zatvoreni bazen koji smo za Evropsko prvenstvo koristili u beogradskoj Areni, a samo bazen, bez infrastructure plaćen je million i po evra – kazao je Vućić, upitavši gradonačelnika Kraljeva koliko gradu na Ibru da li Kraljevu za zatvoreni bazen nedostaje pet miliona evra.

Gradonačelnik Predrag Terzić odgovorio je da je u pitanju 500 miliona dinara.

- To je oko 4,2 miliona evra. Kada ste se setili da mi to kažete? – pitao je predsednik Srbije, a čuvši odgovor da je projekat pripremljen i da je sa premijerkom Anom Brnabić razgovarano na tu temu, odgovorio je da će je i on dodatno zamoliti da to reši.

- Samo vas molim da više ne ulazite u investicije u koje država Srbija mora da uloži sve, a da vi ne uložite ništa ili skoro ništa. Uvek nas dovode pred svršen čin, a treba da se konsultuju sa svojom državom, tako da će Kraljevo dobiti zatvoreni bazen – rekao je Aleksandar Vućić, izbegavši da precizora rok do kojeg bi zatvoren bazen trebalo da bude izgrađen.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments