Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. novembar 2018.

Aktivisti Lokalnog fronta, koji u gradskoj skupštini ima pet odbornika, prošetali su centrom Kraljeva noseći na sebi radove dvojice karikaturista u znak protesta što im nije dozvoljeno da izložbu tih radova organizuju u zgradi Gradske uprave

«Možete zabraniti izložbu, ali u nekom drugom gradu, nekim drugim ljudima», poručili su aktivisti Lokalnog fronta koji su danas u Kraljevu prošetali od sedišta svog udruženja do zgrade Gradske uprave u kojoj su ranije od gradskih vlasti zatražili prostor za organizovanje izložbe radova karikaturista Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića.

Performansom „Karikature protiv diktature“ želeli su, kažu, da građanima ipak omoguće da pogledaju ove karikature, pa su svoja tela iskoristili kao panoe.

U Lokalnom frontu su, kako navode, 20. novembra Gradskoj upravi u Kraljevu poslali zahtev za korišćenje jedne od sala u zgradi Gradske uprave za održavanje izložbe radova dvojice karikaturista. Dobili su, kažu, odgovor samo na prvi od svojih zahteva: u njemu su obavešteni da je sala tada zauzeta. Odgovora na nove zahteve – nije bilo.

Aktivista Lokalnog fronta i odbornik Vladimir Marović kaže da su samo želeli da pokažu da je karikatura umetnički projekat i dodao.

Tamo gde je sloboda gušena, na delu je diktatura, a ona po prirodi stvari pokušava da sve institucije poravna sa duhom režima, zbog čega su građani prinuđeni da se za svoja prava bore na ulici.

Narednih nekoliko karikature Predraga Koraksića i Dušana Peričića dana biće izložene u kancelariji Lokalnog fronta u Kraljevu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Dragan Vukadinović

    Gost - Dragan Vukadinović

    E, da se radilo o izložbi posvećenoj ocu Maje Gojković - Miti Šteti - sigurno bi dobili prostor u zgradi skuštine grada. Ovako, ...
    • Ime: Dragan Vukadinović