Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. decembar 2018.

Ako bude usvojen predlog takve odluke, obveznici će od 2019. porez na imovinu za vlasništvo nad neizgrađenim građevinskim zemljištem plaćati po poreskoj osnovici koja se odnosi na poljoprivrednu kulturu koja postoji na tom zemljištu

Na dnevnom redu gradske skupštine u četvrtak 27. decembra naći će predlog za dopunu dnevnog reda tačkom koja se odnosi na mogućnost da poreski obveznici u narednoj godinu, porez na imovinu koja predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište plaćaju po poreskoj osnovici koja se osnosi na poljoprivrednu kulturu koja postoji na tom zemljištu. To je zemljište koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, drugog sadnog materijala ili je pod šumom.

- U situaciji kada neko u prvoj i drugoj zoni ima plac na kome se nalazi neka poljoprivredna kultura ili bilje, a urbanističkim planom je tu predviđeno gradsko građevinsko zemljište, on je do sada trebalo da plaća porez po znatno višoj stopi, ali smo to do sada rešavali kroz žalbe građana. U budućnosti će ovi vlasnici dobijati znatno niže poreze zbog toga što njihovo zemljište nije privedeno nameni – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, ocenjujući  da je to dobro za sve građane i da će svi koji imaju ovaj problem biti i više nego zadovoljni.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments