Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. januar 2019.

Gradski većnici u Kraljevu, na današnjoj hitnoj sednici, izglasali su izdvajanje sredstava iz stalne budžetske rezerve „za stvaranje uslova za uklanjanje snežnih nanosa i uspostavljanje putne komunikacije na ugroženoj teritoriji grada“

Na teritoriji grada Kraljeva juče je proglašena vanredna situacija zbog obilnih snežnih padavina koje su, kako je procenio Gradski štab za vanredne situacije, dovele do prekida putne komunikacije i narušavanja drugih životnih uslova.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić rekao je da će ta sredstva biti upotrebljena za angažovanje privrednih subjekata koji će raditi na raščišćavanju snega i uspostavljanju putnih komunikacije na čitavoj teritoriji grada Kraljeva, budući da ne postoji mogućnost da se redovnim angažovanjem gradskih službi otklone posledice po ljude i imovinu.

- U gradu su putevi prohodni i očišćeni trotoari. Javna komunalna preduzeća „Putevi“ i „Čistoća“ su sve vreme na terenu, čiste puteve i posipaju ih solju, a ima i dovoljnih količina kalcijum-hlorida, koji deluje na nižim temperaturama – ocenio je Terzić, koji je odmah nakon sednice Gradskog veća pristupio potpisivanju ugovora sa privrednim subjektima koji će čistiti puteve po selima.

Angažovano je devet prvrednih subjekata.

- Oni će odmah krenuti na teren kako bi pomogli da se najpre očiste seoski i nekategorisani putevi koji se nalaze na teritorijama znatno udaljenim od centra grada. Najteža je situacija na Rudnu, u Studenici, Bzoviku, Mlanči, Gokčanici, Kamenici, Glediću, ali nema zavejanih kuća, ni starih, bolesnih i iznemoglih lica kojima je hitno neophodna medicinska pomoć -  istakao je Terzić, ocenjujući da će nadležni vrlo brzo uspeti da reše probleme na terenu,

Vanredna situacija će trajati sve dok budu postojali razlozi za to, a prema najavi gradonačenika potrebno je i u narednom periodu izdvojiti sredstva za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda. U Programu uređivanja građevinskog zemljišta, kako je pojašnjeno, ima dovoljno novca za održavanje puteva.

- JKP „Putevi“ Kraljevo će sprovesti javnu nabavku i biće izabrani podizvođači koji će u narednih godinu i po dana biti zaduženi da im pomognu. „Putevi“ na Rudnu imaju svoju bazu, ali su putni pravci tamo veoma uski i kamion njima ne može da prođe, te je neophodno imati i drugu mehanizaciju - traktore, manje kamione i sve ono što efikasno deluje u takvim situacijama. Zbog toga je neophodno naći podizvođače koji poznaju teren i znaju na koji način treba delovati - objasnio je gradonačelnik Kraljeva.

foto: Zoran Ljubojević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments